Закарпатські студенти креативлять: першокурсники знайомилися на ПІЖАМА-party

Закарпатські студенти креативлять: першокурсники знайомилися на ПІЖАМА-party
Формат мав показати, що альма-матер – не консервативне місце: завжди знайдеться простір для творчості й самовираження, а новачки тут можуть почуватися як удома.

 

14 вересня на філологічному факультеті УжНУ відбулася ПІЖАМА-party. Так-так, піжама, вам не здалося. Саме в такий спосіб старші колеги першачків філфаку й вирішили організувати їхнє знайомство.

Модератором нетрадиційного свята виступила голова профбюро факультету Корнелія Остапів:

Корнелія Остапів

– Знайомство з першокурсниками в неформальній обстановці – тема не нова. Ми просто хотіли внести трохи більше барв і якогось глибшого сенсу в неї. Тому й влаштувати саме такий формат для вечірки – після пар, але в універі, обов’язковий dress code – піжама. Чому саме в універі – та для того, аби показати, що наша альма-матер далеко не консервативне місце і тут завжди знайдеться простір для творчості і самовираження.

Піжама? Бо це дуже інтимна й особиста річ, у ній люди дозволяють собі ходити тільки вдома, тільки при рідних. Завдяки такому задуму студенти мали почуватися як удома, а своїх колег, друзів сприйняти за членів родини.

Атмосфера затишку й комфорту, ігрова форма знайомства, як ніщо інше сприяли тому, що студенти, здебільша першачки, розслабилися й відчули себе в обстановці, яка сповна дозволила їм показати себе справжніми – такими, як вони є!

Основною частиною заходу був перегляд молодіжного фільму «Торкнуті». Як повідомляє Корнелія, вибір упав саме на цей фільм, бо він про підлітків з комплексами й фобіями, яких зводить життя у дуже складній ситуації, і саме дружба допомагає побороти всі труднощі: «Сподіваюся, всі вловили основний меседж фільму. Вже дуже хочеться почитати відгуки про нього з есеїв студентів!»

Враженнями від такого формату знайомства ділиться першокурсниця відділення журналістики Антоніна Зеленецька:

Антоніна Зеленецька

– Для мене це одна з перших неформальних подій на факультеті. І коли я тільки вступила, то всі казали, мовляв, ти ще зрозумієш, як тобі пощастило навчатися тут. Саме сьогодні я це й зрозуміла – зрозуміла, що це справді особливе місце, а роблять його таким особливі люди. Люди, які здатні перетворити звичайне знайомство у піжамну вечірку.

Я дуже вдячна старшим курсам за організоване для нас свято, а ми, як їхні «нащадки», будемо старатися продовжувати не тільки цю, а й інші чудові традиції філфаку, а можливо, започаткуємо й свої.

Студентка спеціальності «Середня освіта» Мар’яна Русин:

Мар’яна Русин

– Я в захваті від того, як улаштоване життя на факультеті, у захваті від людей, які тут «мешкають». Від деяких своїх знайомих, які потрапили в різні підрозділи, доводилося вже чути, мовляв, шкодують про свій вибір, бо все далеко не так, як вони собі уявляли.

А я що – я можу лише відповідати: ось, іду в університет на вечірку, в піжамі… І цим все сказано.

Це була нереально крута й креативна ідея. Кіно, смаколики і піжами – ідеальний рецепт знайомства з колегами та чудова можливість розпочати писати свою історію на факультеті!

Юлія Шипович, Медіацентр УжНУ

 

17 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів