Військова кафедра УжНУ презентувала свій потенціал

Військова кафедра УжНУ презентувала свій потенціал
Вступити на кафедру ще встигають студенти, котрі на момент складання присяги матимуть диплом бакалавра.

 

Постріляти в мультимедійному тирі, приміряти бронежилет і навіть побачити справжню зброю 15 вересня мали нагоду всі, хто завітав на презентацію військової кафедри УжНУ, де її керівництво та викладачі розповідали про навчальний процес підрозділу.

В аудиторіях ніде яблуку впасти: до військовиків завітали студенти з різних факультетів, аби почути, чим же займаються ті, хто опановує військову справу в УжНУ. Викладачі кафедри розповідали гостям про умови вступу, порядок навчального процесу й переваги, які матимуть випускники кафедри, закінчивши навчання.

Присутні мали нагоду побувати у навчальних приміщеннях, зокрема в класі тактичної підготовки, наземної артилерії, технічних засобів розвідки та навіть постріляти в інтерактивному тирі.

Студентка-другокурсниця факультету туризму та міжнародних комунікацій Христина Райко влучила в всі «живі» мішені в тирі без промаху. Розповідає:

– Це було нескладно: потрібно не боятися й зосередитися на мішені. Стріляю я вже не вперше, до цього навіть ходила на полювання. Мені дуже подобається все, що пов’язане з військовою тематикою, тож планую вступати на військову кафедру.

Кілька місяців тому нинішній магістрант фізфаку Василь Софілканич закінчив навчання та склав присягу на вірність українському народу. Хлопець прийшов на презентацію військової кафедри:

– Приємно, що керівництво кафедри не зупиняється на досягнутому, старається тут усе щонайкраще облаштувати. Коли ми вступили, кафедра ще навіть не мала власного приміщення – що вже казати про таке важливе матеріальне забезпечення? Тепер тут є все необхідне. Сьогодні кафедра має чимало зразків зброї та іншого цінного забезпечення, а це дуже важливо в навчанні. У нас були дуже цікаві практичні заняття, до того ж нам весь час влаштовували зустрічі з представниками різних силових структур. Оскільки я вивчаю системи технічного захисту інформації, освіта військового мені дасть можливість влаштуватися у силові структури – цього я прагну давно.

Вступити на кафедру ще встигають студенти, котрі на момент складання присяги матимуть диплом бакалавра, тож не проґав свій шанс, якщо прагнеш пов’язати життя із військовою справою!

Ксенія Шокіна

фото, відео Віталія Завадяка

 

17 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів