Завтра в Ужгороді дата-активісти та міська рада підпишуть Меморандум

Завтра в Ужгороді дата-активісти та міська рада підпишуть Меморандум
В Ужгороді 19 вересня дата-активісти та міська рада підпишуть Меморандум, та спільно розпочнуть кампанію з відкриття даних. Це – результат перемоги нашого міста у всеукраїнському конкурсі «Відкритий виклик».

 

Підписання Меморандуму за участі Богдана Андріїва, Ужгородського міського голови та Руслани Величко-Трифонюк, координаторки ініціативи «Дані міст» і презентація з цієї нагоди відбудеться у залі засідань Ужгородської міської ради (пл. Поштова, 3) об 11:30.

Після презентації конкурсу всі охочі зможуть взяти участь у воркшопі з відкриття даних.

 «Відкритий виклик» організовують «Дані міст» - спільна ініціатива Громадянської  мережі ОПОРА та TechSoup Europe.  Конкурс передбачає низку унікальних можливостей для переможців. Зокрема – допомогу в аудиті міських даних, залучення українських та іноземних фахівців, вивчення запиту від громади на те, які саме набори даних потрібно відкривати.

Нагадаємо, відкриття міських даних – це всесвітній тренд, що почав набирати обертів з  2009 року. Міські муніципалітети у всьому світі за час свого функціонування зібрали колосальну кількість інформації про своїх мешканців. Раніше ця інформація консервувалася і застосовувалась хіба для внутрішньої роботи органів місцевого самоврядування. З появою новітніх технологій ці дані можна застосовувати для створення різних ресурсів, що покращують якість життя людей. Наприклад, на базі відкритих даних можна створювати аплікації, які дають змогу перевірити зі свого смартфону заповненість груп у садочках, дотримання санепідеміологічних норм закладами громадського харчування чи ознайомитися із рівнем безпеки у тому чи іншому мікрорайоні тощо. 

Прес-служба Ужгородської міськради

 

18 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів