У обласному бюджеті на 2017 рік – суттєві зміни

У обласному бюджеті на 2017 рік – суттєві зміни
18 вересня своє засідання провела депутатська комісія з питань бюджету облради , яку очолює Василь Кошеля. У роботі комісії взяли участь голова облради Михайло Рівіс, його перший заступник – Йосип Борто та заступник Петро Грицик.

 

Обговорюючи питання порядку денного 8 - ої сесії, члени комісії принципово підійшли до розгляду визначальних фінансово-бюджетних  питань, зокрема до проекту рішення про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік. Так, у ході їх розгляду  на комісіях висловлено 8 критичних зауважень.

Інформували депутатів представники департаменту фінансів ОДА – Наталія Боркулеш та Михайло Петрішка, які фахово та зі знанням справи обґрунтували кожну цифру.

Тож, у новій редакції пропонується врахувати ряд змін до цього проекту рішення. Зокрема, зменшити  обсяг доходів загального фонду обласного бюджету на 2017 рік  у сумі 20 251, 1 тис.грн., у т.ч.: субвенції  з держбюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних голів збільшити на 254,0 тис.грн та на надання пільг і житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло,-водопостачання і водовідведення, квартирної плати, вивезення побутового сміття та рідкісних нечистот зменшити н 20 505, 1 тис.грн.

Відповідні зміни  видатків загального фонду обласного бюджету на 2017 рік у сумі 20 251, 1 тис.грн здійснити  по головному розпоряднику коштів – департаменту фінансів ОДА, у т.ч. й для низових бюджетів.

Погодили депутати розподіл між адміністративно - територіальними одиницями обсягів коштів загального фонду субвенції з Держбюджету місцевим бюджетам  на погашення різниці  між фактичною вартістю теплової  енергії, послуг з централізованого опалення та  постачання гарячої води , холодної води та водовідведення та ін. , що вироблялись, транспортувались  та постачались населенню у сумі 2 228 638,33 грн. , у т.ч. м.Ужгород – 1 717 805,33 грн; м.Берегово -  162 097 грн; Перечинський район - 27 084 грн; Свалявський район- 321 652 грн.

Підтримали між адміністративно-територіальними одиницями  обсяг коштів загального фонду субвенції з Держбюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з освітніми потребами - 6 528,7 тис.грн.  А також перерозподіл медичної субвенції з Державного бюджету місцевим - для відшкодування вартості інсуліну для хворих на цукровий діабет між м.Чоп та Ужгородським районом.  

Погодили обласні обранці уточнення назв об’єктів іншої субвенції,  передбаченої з обласного бюджету  по виконанню робіт та запропонований перерозподіл видатків у межах головних розпорядників коштів обласного бюджету.  Серед них і щодо спорткомплексу «Юність» у м.Ужгороді.

-  Тут проходить багато важливих змагань та чемпіонатів як обласного, так й всеукраїнського рівнів, тому маємо зробити комфортні умови для наших спортсменів і гостей краю, - наголосив М.Рівіс та відмітив ініціативний і водночас виважений підхід обласних обранців до рішень облради.  

Активно долучились до обговорення питань і внесли ряд слушних пропозицій Йосип Борто, Мирослав Білецький, Василь Кошеля, Олександр Ледида, Василь Губаль та ін.

Обговорили члени комісії інші  представлені  проекти рішень  та зміни до раніше ухвалених і  вирішили  винести їх на розгляд сесії облради.

Прес-служба Закарпатської облради

 

19 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів