У кого з жителів Закарпаття зросте розмір соціальних виплат?

У кого з жителів Закарпаття зросте розмір соціальних виплат?
Зокрема, зростуть соціальні виплати різним категоріям переселенців та сім’ям, у яких є інваліди.

 

Таке рішення прийняв уряд. Зокрема  це зазначається у постанові Кабміну «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Документом передбачено, що підвищення торкнеться розміру щомісячної адресної допомоги переселенцям, яка назначається для покриття витрат на проживання. Також допомога спрямована на оплату житлово-комунальних послуг для осіб з інвалідністю І та ІІ груп і дітей з інвалідністю.

Постановою також підвищено граничний розмір загальної суми грошової допомоги, яку отримають сім’ї, до складу яких входять особи з інвалідністю. Відтепер ця сума становить 3400 грн.

Окрім того, уряд розширив коло переселенців, які мають право на отримання державної допомоги. Для отримання коштів на банківських рахунках такої особи не має знаходитися сума, що перевищує 25 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Соціальні виплати відтепер переселенці можуть отримували через будь-який банк, а не тільки через державний Ощадбанк.

Також документом спрощується порядок контролю за здійсненням допомоги переселенцям, які пройшли фізичну ідентифікацію в Ощадбанку і тим, які працюють в органах державної влади, органах місцевого самоврядування та військовослужбовцям.

Джерело: «Народна правда»

 

19 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів