Швидкісна магістраль від кордону з Угорщиною має продовжитися до Львова та Києва

Швидкісна магістраль від кордону з Угорщиною має продовжитися до Львова та Києва
Нова майбутня міжнародна траса може перетнути українсько-угорський кордон поміж селами Берегдароц (з угорського боку. - ред.) та Берегдийда (Закарпаття), однак все залежатиме від української влади.

 

Нагадаємо, 10 жовтня 2014 року було здано в експлуатацію 12-кілометровий відрізок швидкісної автостради М3 в напрямку України. Наразі цей автошлях завершується біля міста Вашарошнамень (20 км від КПП Берегшурань-Лужанка). Однак у найближчих планах - продовження його у бік українського кордону. Зокрема вся необхідна документація вже на фазі завершення.

Автомагістраль М3 за планами матиме два розгалудження - від міста Вашарошнамень у бік Захоня та Берегдаровца. Нещодавно угорський інвестор NIF Zrt повідомив про результати тендеру щодо продовження будівництва М3. Зокрема стало відомо, що над проектом працюватимуть ще три фірми - UNITEF-83 Zrt., RODEN Kft. і TURA-Terv Kft.

Заступник голови Саболч-Сатмар-Берегської області Ендре Борочі повідомив, що на даний час практично завершено підготовку технічної документації. Кінцевий термін подання - 19 жовтня 2017 року.

— Наразі вже маємо на руках техніко-економічне обґрунтування проекту, в тому числі дослідження впливу на навколишнє середовище. На фазі завершення і підготовка археологічних висновків. Наразі залишається затвердити документи щодо пункту, де відбуватиметься перетин кордону - між селами Берегдароц (з угорського боку. - ред.) та Берегдийда (з українського), - каже угорський чиновник.

На думку Ендре Борочі будівництво нової шосейної траси є надзвичайно важливим для розвитку всього прикордонного регіону Берег. Це дасть можливість розвантажити напружений трафік, а також дати поштовх для розвитку економіки регіону в цілому. Одним з плюсів називає й те, що з боку України також пішли на контакт і відчувають потребу у продовженні сучасної траси на своїй території.

— Ми сподіваємося, що підготовчий процес не займе багато часу, і будівництво автомагістралі розпочнеться вже найближчим часом, - каже Борочі.

Також стало відомо, що нова дорога Вашарошнамень-Берегдароц матиме, скоріш за все, три полоси (2+1).

За перспективними планами ця швидкісна магістраль у майбутньому має продовжитися до Львова та Києва, однак тут вже все залежатиме від української влади.

Нагадаємо, що цього року Кабінет міністрів України ввів в дію угоду між урядами України та Угорщини про надання пільгового кредиту у розмірі 50 млн євро строком на 18,5 років під 0% річних. Їх мають спрямувати на на фінансування розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури, а саме на будівництво об’їзної автомобільної дороги м. Берегово та с. Астей, капітальний ремонт дороги Петрово-КПП «Велика Паладь» та поточний середній ремонт дороги М-24 (Мукачево – Берегово).

Наразі, як повідомляють у Берегівській районній державній адміністрації, під будівництво об’їзної дороги навколо Берегова, що буде продовженням угорської автостради М3, вже укладено угоду про викуп за державний кошт третини земельних ділянок. Наразі проводиться експертна оцінка, йде оформлення необхідної технічної документації.

Джерело: Мukachevo.net

 

19 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів