Громадяни! Щоб не втрапити на нари, несіть "вогнепали" в поліцію!

Громадяни! Щоб не втрапити на нари, несіть "вогнепали" в поліцію!
Нагадаємо, що згідно ст.263 Кримінального кодексу України за незаконне носіння, зберігання, придбання, виготовлення або збут вогнепальної зброї, боєприпасів чи вибухових речовин передбачено позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

 

З початком жовтня стартує Всеукраїнський місячник добровільної здачі зброї та боєприпасів. Нагадаємо, що особа, котра добровільно позбулася нелегальної зброї, звільняється від кримінальної відповідальності.

З метою недопущення злочинів, пов’язаних із застосуванням вогнепальної зброї, з 1 по 30 жовтня в Україні розпочинається місячник добровільної здачі зброї. Упродовж цього періоду громадяни, які мають нелегальну зброю та боєприпаси, вибухові речовини, можуть легально позбутися цих небезпечних предметів, уникнувши кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, що згідно ст.263 Кримінального кодексу України за незаконне носіння, зберігання, придбання, виготовлення або збут вогнепальної зброї, боєприпасів чи вибухових речовин передбачено позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. Незаконне носіння, виготовлення або збут кинджалів, фінських ножів чи іншої холодної зброї карається штрафом до 850 гривень, обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.

Щодо гладкоствольної мисливської зброї, то згідно зі ст.190 Адмінкодексу, порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї тягне за собою накладення штрафу на суму від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією зброї.

Водночас якщо власник нелегальної зброї добровільно здасть її у поліцію, то уникне кримінальної відповідальності. Тож, шановні краяни, якщо ви маєте незареєстровану вогнепальну зброю, але хочете жити в злагоді із Законом, то в період проведення місячника добровільної здачі зброї вам слід звернутися з відповідною заявою до інспекторів з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи відділів та відділень поліції ГУНП в Закарпатській області.

Джерело: Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

20 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів