Українські митці та музиканти шукають в Ужгороді точки дотику між Сходом та Заходом України

Українські митці та музиканти шукають в Ужгороді точки дотику між Сходом та Заходом України
Сьогодні у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Ф.Потушняка в Ужгороді презентували виставку «Межа Сходу&Заходу очима митців».

 

Свої роботи представили українські митці – Альбіна Ялоза, Анна Кахіані, Даня Ковач, Даша Подольцева, Oleksandr McQuars, творчий дует "Aleksandr&Aleksandra Krolikowski", група "ТхТ" (Валерія Тарасенко, Станіслав Толкачов та Олександра Халепа).

Кожен із них дав свої відповіді на запитання та відобразив своє бачення поняття "межа" у мистецьких творах, намагаючись знайти точки дотику між Сходом та Заходом України.

За словами Жені Кулеби – куратора проекту «Межа», керівниці ГО «Місто-сад», ідея виникла у швидкісному потязі з Києва до Слов’янська. «Проект «Межа» і про фізичні, і про внутрішні кордони, стереотипи, обмеження, сприйняття людьми в першу чергу себе. Ми запросили митців зі всієї України, це був відкритий конкурс. Вони досліджували два міста – Ужгород та Слов’янськ, жили там, багато спілкувалися із жителями, відвідували різні культурно-мистецькі місця і в результаті таких подорожей, занурення у місцевий контекст з’явився цей проект».

Оглянув роботи та поспілкувався із куратором проекту «Межа» заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак. Він відзначив важливість подібних заходів та запевнив, що міська влада готова у подальшому підтримувати подібні ініціативи.

Проект здійснюється Громадською організацією «Місто-сад» за підтримки Програмної ініціативи Громадські ініціативи нової України Міжнародного фонду «Відродження».

Джерело: Офіційна сторінка Ужгородської міськради у ФБ

 

20 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів