Закарпатські націонал-патріоти пікетували Генконсульство Угорщини в Ужгороді

Закарпатські націонал-патріоти пікетували Генконсульство Угорщини в Ужгороді
На знак протесту проти антиукраїнської діяльності уряду Угорщини на чолі з Прем’єр-міністром Віктором Орбаном.

 

Сьогодні 20 вересня, відбулась мирна акція протесту у формі пікету Генерального консульства Угорщини в Ужгороді за участі представників українських національно-патріотичних організацій Закарпаття.

Метою даної акції було висловлення протесту проти унтиукраїнської діяльності промосковського уряду Угорщини Віктора Орбана, зокрема щодо неправдивого з їх боку тлумачення Закону України «Про освіту».

Голова координаційного комітету ЗО "Україна соборна" Орест Дідух звернувся через домофон до посадової особи консульства з проханням щоб вийшов їх представник і поспілкувався з представниками української громадськості.

У відповідь було озвучено, щоб зачекали, однак ніхто до учасників не вийшов. 

Опісля представниками українських національно-патріотичних організацій Закарпаття було прикріплено на паркані консульства плакати, якими представники української громадськості висловили свою негативну позицію, щодо антиукраїнської діяльності промосковського уряду Угорщини Віктора Орбана:

«Угорці схаменіться! Цілування з Путіним – шлях до кровопролиття в Будапешті 1956 року»

«Мадярським сепаратистам та московсько-путінським запроданцям - не місце на українському Закарпатті»

«Взаємоповага до територіальної цілісності та державного суверенітету – гарантія миру та дружби між Україною і Угорщиною»

Після закінчення мирної акції пікетування Генерального консульства Угорщини в Україні вийшов невідомий чоловік, який зірвав плакати протестувальників.

Під час проведення мирної акції протесту та на момент її завершення, один із місцевих поліцейських намагався незаконно і безпідставно протидіяти протестувальникам, фактично захищаючи антиукраїнську діяльність промадярських і промосковських сепаратистів на Закарпатті. Та учасники мирного пікетування на різного роду провокації не піддалися і мирна акція протесту пройшла без негативних ексцесів.

Під час проведення акції зі своєю заявою також звернувся і керівник Закарпатського осередку ГО "Айдар волонтерська допомога" Віталій Грегор.

Прес-служба ЗО «Україна Соборна», СЗ

 

20 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів