Економіка закарпатської Берегівщини через призму "круглого столу"

Економіка закарпатської Берегівщини через призму "круглого столу"
У селі Великі Береги майже два десятиліття діє ТОВ СП "Хох Берег ЛТД", на якому з давальницької сировини випускають продукцію європейського рівня. У тому числі шиють навіть воротарські рукавиці для найвідоміших футбольних команд світу.

 

Керував фірмою, де працює понад 700 чоловік (щоправда, у п‘ятьох населених пунктах), тутешній Тіберій Томпа. А нещодавно трудову естафету та керівне крісло "передав" дещо молодшому колезі – Миколі Грицю з Берегова.

Думається, що діяльний, вельми коректний, наполегливий, патріотичний і освічений підприємець зуміє не тільки зберегти темп роботи, але й спроможеться вийти на нові виробничі рубежі. А якщо доведеться допомогти, пан Тіберій – тут як тут! Справа в тому, що він залишається головою наглядової ради цього товариства з обмеженою відповідальністю.

Отже, минулого вівторка саме на цій великоберезькій фірмі відбулося виїзне засідання "круглого столу", в якому, крім керівників-підприємців, взяли участь голови РДА та райради Іштван Петрушка, Йосип Шін, начальники райуправління соціального захисту населення Володимир Терпай, відділу економічного розвитку й торгівлі райдержадміністрації Володя Нестеровський, очільник відділу з питань праці та соціально-трудових відносин райуправління соцзахисту населення Михайло Юска, директор міськрайонного центру зайнятості населення Михайло Фанта та інші. Розмова була необхідна, плідна та аналітична, висловлювалися усі, хто мав наболіле на душі, кому хотілося висловити свою позицію чи точку зору.

Проаналізувавши соціальну-економічну ситуацію на Берегівщині, присутні поділилися з цього приводу своїми думками, задавали запитання керівникам району п.п. Петрушці, Шіну. Приємно здивувала інформація про те, що виконується бюджет (найперше його дохідна частина), а середня заробітна платня по району склала 8000 гривень. Щоправда, є фірми, де вона значно вища. Відтак усі разом, Федір Бланяр, який є головою товариства роботодавців Берегівщини (директор ТОВ "Кнюпель Ферпатунг"), його колеги з СП "Керамнадра" Берталон Вацеба, ДП "Берегівський держлісгосп" Богдан Шойного та інші  подалися у "хохберезькі" цехи, де мали змогу на власні очі побачити виробничий конвейєр, увидіти, як працюють місцеві жінки, котрим під силу виготовлення продукції, про випуск якої на українських теренах минулими роками не могло бути й мови. Відбулося спілкування з трудівницями, відтак усі спільно підвели результати "круглого столу".

А насамкінець тепло привітали вже згадуваного Миколу Гриця з нагоди його призначення директором цього підприємства. Слід сказати, що така масштабна розмова про діяльність районної економіки, стан оплати праці та соціально-трудових відносин відбувається хоча й не вперше, але віддача від "круглого столу", ділового тону розмови буде неодмінно. З‘явилося переконання також і в автора цих рядків.

Пейтер ЛАКАТОШ   

 

21 вересня 2017р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів