Закарпатська профспілка працівників культури: досвід Виноградівщини

Закарпатська профспілка працівників культури: досвід Виноградівщини
У практику роботи Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури (голова Наталія Товтин) увійшло проведення виїзних засідань президії, що дає можливість профспілковим активістам ознайомитися з досвідом спільної роботи відділів культури та районних профорганізацій безпосередньо на місцях.

 

Чергове засідання президії галузевої профспілки відбулося у Виноградові.

Цікавою і аргументованою була інформація начальника відділу культури Виноградівської райдержадміністрації Василя Югаса, який наголосив, що в районі діє розгалужена мережа закладів культури – 39 бібліотек, 39 будинків культури, 10 дитячих шкіл мистецтв, 6 музеїв. За сприяння райдержадміністрації і районної ради на Виноградівщині у галузі культури успішно реалізуються три програми. За рахунок цього вдається забезпечувати належне фінансування культурно-мистецьких закладів, покращувати їх матеріально-технічну базу, здійснювати передбачені законодавством виплати працюючим.

Реальними результатами роботи культпрацівників району є проведення фестивалів, конкурсів, днів сіл, інших масових заходів, написання і отримання грантів, що дало можливість заручитися підтримкою керівництва району, депутатського корпусу місцевих рад, громадських організацій. Зокрема, в дитячих школах мистецтв району заохочуються учні – призери обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів та викладачі, які підготували учнів-призерів. Усі позитивні тенденції щодо розвитку культури важливо зберегти і при прийнятті місцевих бюджетів на 2018 рік.

На шляхах співпраці з відділом культури РДА при вирішенні питань соціального захисту працюючих акцентувала увагу голова районної профспілкової організації працівників культури Тетяна Гудачок.

Виступаючи на засіданні президії, голова обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин підкреслила, що тісна співпраця відділу культури і профспілки, реальна підтримка галузі з боку райдержадміністрації і районної ради, депутатів місцевих рад заслуговують лише позитивної оцінки, оскільки сприяють піднесенню іміджу галузі, її працівників. З її ініціативи відбулася фахова дискусія щодо проблем і перспектив розвитку в області культури і мистецтва, в якій взяли участь члени президії облорганізації профспілки Леонтій Ленарт, Станіслав Сокач, Ольга Стадник, Ірина Власик, голови районних профспілкових організацій працівників культури.

На засіданні президії розглянуто також підсумки оздоровлення дітей у галузі, соціального захисту працівників апаратів облорганізацій ФСТ «Спартак» і «Україна» та інші. Її учасники ознайомилися з роботою КП «Виноградівський міський Будинок культури» Виноградівської міської ради, про яку їм розповів директор Святослав Гал.

Сергій Баранчиков, завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради, фото автора

На ФОТО:

- під час засідання;

- у президії зібрання;

- проблеми культури обговорюють (зліва направо) директор КП «Виноградівський міський Будинок культури» Виноградівської міської ради Святослав Гал, голова обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин, начальник відділу культури Виноградівської райдержадміністрації Василь Югас, голова районної профспілкової організації Тетяна Гудачок, член президії облорганізації профспілки Станіслав Сокач.

 

 

22 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів