Студентський живопис презентують у "Совиному гнізді" в Ужгороді

Студентський живопис презентують у "Совиному гнізді" в Ужгороді
У культурно-історичному центрі «Совине гніздо» у рамках відзначення Дня Ужгорода триває виставка робіт учасників Всеукраїнського студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт»

 

У рамках святкування Дня міста Ужгорода організатори Всеукраїнського студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт» запрошують усіх бажаючих відвідати виставку робіт учасників, що проходить у культурно-історичному центрі «Совине гніздо». В експозиції представлені роботи, виконані учасниками першого та другого конкурсів, в номінаціях «Пейзаж», «Міський пейзаж», «Портрет» та «Імпровізація». Тож ужгородці зможуть впізнати на полотнах куточки рідного міста та побачити знайомих людей, зображених на портретах. Загалом на виставці представлені понад 90 картин.

Виставка відкрилася 1 вересня 2017 р. і з першого ж дня набула неабиякої популярності. Щодня експозицію відвідують ужгородці та гості міста і радо описують свої позитивні враження. Серед схвальних відгуків про важливість виставки, конкурсів такого рівня та атмосферу, яка панує у залі є навіть цікавий запис від… Принца Альберта з Канади (на фото).

Виставка працює щодня. Вхід на виставку вільний.

Для довідки

Метою Всеукраїнського студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт» є виявлення й підтримка обдарованої студентської молоді, сприяння її самореалізації та творчому розвитку; підвищення фахового рівня та удосконалення індивідуальної майстерності молодих митців; сприяння активному творчому обміну та взаємозбагаченню різних образотворчих шкіл та напрямів в Україні; популяризація і стимулювання розвитку сучасного національного мистецтва.

Організатором Всеукраїнського студентського конкурсу з живопису є культурно-мистецька фундацію Brovdi Art та її засновники Роберт і Наталія Бровді.

Уперше конкурс пройшов в Ужгороді наприкінці жовтня 2016 року, участь у ньому взяли 44 студенти з 22 вузів 13 регіонів України. Другий конкурс зібрав талановитих юнаків та дівчат у квітні 2017-го. Цього разу до оргкомітету конкурсу надійшли заявки на участь від майже 350 студентів із 67 навчальних закладів усіх без винятку регіонів України, а також із Угорщини та Македонії. За підсумками таємного рейтингового оцінювання експертною радою відбірковий етап пройшов 51 студент. Фактичний конкурс становив 7 претендентів на 1 місце.

Під час обох конкурсів учасники мали виконати три конкурсні завдання: у 2016-му це були номінації «Міський пейзаж», «Пейзаж» та «Портрет»; навесні 2017-го – «Міський пейзаж», «Портрет» та «Імпровізація». За результатами творчого змагання професійне журі визначило трьох переможців у кожній номінації, які отримали. Також спеціальні премії вручали партнери конкурсу – провідні мистецькі галереї, арт-дилери, художники зі світовим іменем, мистецькі інформаційні портали тощо. Усі конкурсанти також отримали сертифікати учасників та пам’ятні подарунки. Роботи молодих митців обох конкурсів надруковані у художніх каталогах проекту.

Отримати детальну інформацію про умови та перебіг конкурсу можна на сайті molbert.brovdi.art. Контакти оргкомітету конкурсу: 88000 м. Ужгород, вул. Жупанатська,1 офіс 7. Тел.: +38 (063) 101-33- 13. E-mail: [email protected]. Також за нашими новинами можна слідкувати на офіційній сторінці в мережі Фейсбук https://www.facebook.com/silver.easel

Прес-центр конкурсу “Срібний мольберт” і фундації Brovdi Art

 

22 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів