Словацьку фуру з тютюновою контрабандою "стопорнули" на кордоні Закарпаття

Словацьку фуру з тютюновою контрабандою "стопорнули" на кордоні Закарпаття
Вся сигаретна продукція виявилася виробництва країни "бацька" Лукашенка.

 

На митному посту «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС підрахували точну кількість тютюнових виробів (у пиломатеріалах знаходилось 95 тисяч пачок цигарок), яку незаконно переміщував через митний кордон громадянин Словаччини у вантажівці. Всі цигарки торгової марки «NZ», виробництва Республіки Білорусь з марками акцизного податку цієї країни.

Зазначені дії кваліфікуються за ознаками порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України, а саме переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю. Ці дії тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також товарів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для переміщення товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України.

Варто зазначити, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Закарпатській області за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, що кваліфікується за частиною 1 статті 204 Кримінального кодексу України.

Нагадуємо, що незаконне переміщення тютюнових виробів на вантажному автомобілі іноземцем припинено 22 вересня в зоні митного контролю митного посту «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС. Водій вантажівки переміщував, згідно з поданими до митного контролю товаросупровідними документами, із Росії в Словаччину пиломатеріали. Проте при зважуванні, дошки виявились легшими на 3,5 тонни ніж значилось в документах. Це і стало підставою для проведення повного митного огляду транспортного засобу та вантажу в результаті якого і були виявлені приховані тютюнові вироби.

Джерело: ДФС у Закарпатській області

 

25 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів