Сусідка Закарпаття офіційно заявила про блокування рішень ЄС щодо зближення з Україною

Сусідка Закарпаття офіційно заявила про блокування рішень ЄС щодо зближення з Україною
Таким чином Будапешт відреагував на підписання президентом Петром Порошенко Закону "Про освіту".

 

Уряд Угорщини вирішив блокувати всі подальші рішення Європейського союзу, спрямовані на зближення ЄС з Україною. Про це заявив у вівторок міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіятро.

До слова, 5 вересня під час засідання Рада  прийняла в цілому закон України "Про освіту", яким ввела 12-річну середню освіту.

Мовою навчання в закладах освіти визначено державну. У документі передбачається, що в закладах можуть викладатися одна або кілька дисциплін двома і більше мовами - державною мовою, англійською мовою, а також іншими офіційними мовами Європейського Союзу.

Особам, які належать до корінних народів і національних меншин України, гарантується право на навчання рідною мовою поряд з українською мовою в комунальних закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

Румунія і Угорщина розкритикували прийнятий Верховною Радою закон про освіту, вважаючи, що він порушує права національних меншин в Україні. Із заявами щодо українського закону виступили міністерства закордонних справ двох сусідніх країн.

Джерело: Європейська правда

 

26 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Вітя 2017-09-26 / 23:08:02

    Мадяри самі себе видали, - кіпішують ніби то у них на днях забрали кусок їхньої території, причому забувши що на дворі 21-ше сторіччя і ніхто крім я...того путлера за землі не воює. Та й самі вони не Швейцарія де рівень життя такий за яким хочеться тянутися. Да чисто, акуратно але все рівно не то, - бідні вони. По цій причині і крім берегівських пару сіл, де нема інтернета, ніде більшості не мають.
    А вообще Україна скоро буде на порядок круче мадярів і всі вони полізуть до нас. Слава Україні !!!!