Символічно: в Ужгородській міськраді підтримали Програму розвитку туризму Ужгорода на 2018-2022 роки

Символічно: в Ужгородській міськраді підтримали Програму розвитку туризму Ужгорода на 2018-2022 роки
Сьогодні, у всесвітній день туризму, члени виконкому Ужгородської міськради підтримали Програму розвитку туризму та формування позитивного інвестиційного іміджу м. Ужгород на 2018-2022 роки.

 

Програма спрямована на реалізацію стратегічного пріоритету розвитку Ужгорода у напрямку розвитку туризму та формування конкурентоспроможного інвестиційного продукту, що відповідає міжнародним стандартам, спрямований на максимально ефективне використання історико-культурного, туристичного, інвестиційного потенціалу міста тощо.

Як зазначалося, на території міста розвинена мережа туристично-рекреаційних та готельних закладів. На початок 2017 року нараховувалося 30 закладів розміщення – готелі, мотелі, хостели та готельно-туристичні комплекси. Загальний номерний фонд відповідних закладів розміщення міста дає можливість одночасно поселити близько 1,7 тис. осіб. У місті здійснюють діяльність 12 туристичних операторів та близько 40 туристичних агенцій. Вже стала традиційною Міжнародна виставка-ярмарок "Тур’євроцентр Закарпаття", яка щорічно, у вересні проводиться у місті Ужгород, фестивалі "Сакура-Фест", "Свято Масляниці", "Сонячний напій" та інші.

Туристична галузь традиційно є однією із пріоритетних у соціально-економічному розвитку міста, однак її ефективному функціонуванню заважає комплекс проблем, що зумовлені недостатнім обсягом інвестування у розвиток галузі; відсутністю комплексного підходу до реклами туристичного потенціалу Ужгорода; відсутністю єдиної цілісної системи координації розвитку сфери туризму в місті - недостатньою роботою при формуванні брендингу та просуванню туристичного іміджу міста.

Ресурсне забезпечення Програми - майже 5,5 млн. грн., на 2018 р. - 1 млн. 215 тис. грн.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

27 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів