Крайові обранці просять припинити незаконне полювання та перевірити земельні правовідносини на Берегівщині

Крайові обранці просять припинити незаконне полювання та перевірити земельні правовідносини на Берегівщині
У ході восьмої сесії облради депутати підтримали колективний запит обранців Пейтера Ч. А., Борто Й. Й., Орос І. І., Кейса Б. Г., Товта М. М., Резеша К. К., Гулачі Г. Л., Баторі Й. М. щодо вжиття невідкладних заходів реагування для припинення незаконного полювання на території Берегівського району, який направлено на розгляд прокуратури Закарпатської області, ГУ Нацполіції в Закарпатській області.

 

У документі сказано: «До нас, як до депутатів Закарпатської обласної від фракції «КМКС» звернулися члени Громадської організації «Берегівське районне товариство мисливців та рибалок» з проханням вжити невідкладних заходів реагування для припинення незаконного полювання на території Берегівського району.

Так, 26 травня 2017 року поблизу села Горонглаб Берегівського району працівниками Бергівського відділу поліції ГУ НАПУ в Закарпатській області були затримані двоє громадян за підозрою у незаконному полюванні. За даним фактом було відкрите кримінальне провадження за частиною 2 статті 248 Кримінального кодексу України, незаконне полювання вчинене службовою особою. На сьогоднішній день винних осіб не притягнено до відповідальності», - зазначено у колективному запиті.

Підтримали обласні обранці й інший колективний депутатський запит колег від фракції КМКС - Пейтера Ч. А., Борто Й. Й., Орос І. І., Кейса Б. Г., Товта М. М., Резеша К. К., Гулачі Г. Л., Баторі Й. М. щодо здійснення перевірки відповідності вимогам чинного законодавства земельних правовідносин, які склалися у зв’язку із передачею у постійне користування Закарпатському інституту АПВ НААН України земельних ділянок, що розташовані на території Мочолянської, Бадалівської, Гечанської, Бенянської, Мужіївської сільських рад Берегівського району. Документ направлено на розгляд прокуратури Закарпатської області, Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області.

До зазначених депутатів звернулися голови сільських рад Берегівщини щодо приведення до вимог чинного законодавства земельних правовідносин, які на сьогодні склалися у зв'язку із діяльністю Закарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України с. В.Бакта Берегівського району.

«Відповідно до Державного акту на право постійного користування землею, виданого у 1996 році Берегівською РДА на праві постійного користування дослідній станції Національної академії аграрних наук України с. В.Бакта перебувають земельні ділянки, які знаходяться на території Астейської, Мочолівської, Бадалівської, Гечанської та Чомської сільських рад.

Однак, дані земельні ділянки відповідно до чинного законодавства належать територіальній громаді відповідної сільради, в межах якої вони розташовані, і тільки передані в користування дослідній станції виключно для особистого користування. Але дослідна станція не використовує всі понад 3166,8 га угідь, тим більше, що дані земельні ділянки перебувають у користуванні невизначеного кола осіб, а бо навіть відчужені.

Відчуження вказаних земельних ділянок та використання їх не за призначенням є прямим порушенням умов надання цих земель для постійного користування та свідчить про умисне, у власних цілях та/або в інтересах третіх осіб Закарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України своїм службовим становищем, тобто може містити ознаки злочину, передбаченого ч.2 ст.364 ККУ.

Натомість указаним вище сільським радам, які навіть не приймали рішення про передачу у користування дослідній станції Академії земельних ділянок, хоча це відносилося до їх виключної компетенції, вже спричинено з часу видання державного Акту та продовжують спричинятися колосальні збитки у вигляді ненадходження коштів до їх бюджетів, які могли б надходити, якби земельні ділянки використовувалися згідно із діючим законодавством самими сільськими радами.

З огляду на наведене, просимо відкрити кримінальне провадження відносно службових осіб Закарпатського інститут АПВ НААН України. Берегівської РДА за ст.364 ч. 2, ст. 366 ч, 2 ККУ, у ході розслідування провести перевірку зазначених фактів неправомірної із зловживання службовим становищем та службовим підробленнями, передачі у постійне користування Закарпатському Інституту АПВ НААН України зазначених земельних ділянок, що перебувають на території Мочоланської, Бадалівської Гечанської, Бенянської, Мужіївської сільських рад, відповідно до державного акту на право постійного користування землею, провести інвентаризацію цих земельних ділянок, використання їх за цільовим призначенням згідно умов Акту, а також перевірити факти відчуження цих земельних ділянок», - сказано у колективному запиті депутатів.

Прес-служба Закарпатської облради

 

27 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів