Як відзначатимуть День серця у столиці Закарпаття

Як відзначатимуть День серця у столиці Закарпаття
Завтра з 11.00 до 14.00 на пл. Театральній триватиме інформаційно-профілактична акція "Share the power"- «Поділись своєю силою» . Мета акція – привернути увагу людей до власного здоров’я і запропонувати ділитися рецептами здорового серця і здорового способу життя.

 

У четвер, 28 вересня, в 11.00 в прес-центрі обласного Центру здоров’я (Ужгород, пл.Театральна,6)  відбудеться прес-конференція присвячена Всесвітньому дню серця.

Головний лікар Закарпатського обласного клінічного кардіологічного диспансеру Роман Ілліч СОСКИДА  розкаже про кардіологічну службу області та новітні технології в лікуванні серцево-судинних захворювань.

Також з 11.00 до 14.00 на пл. Театральній триватиме інформаційно-профілактична акція "Share the power"-  «Поділись своєю силою» . Мета акція – привернути увагу людей до власного здоров’я і запропонувати ділитися рецептами здорового серця і здорового способу життя.  

Довідково:

Всесвітній день серця почав проводитися починаючи з 2000 року. Метою щорічної акції було інформування людей у всьому світі про те, що серцево-судинні захворювання, інфаркт і інсульт є однією з головних причин смерті в світі.

У 2017 році цей день проводиться під девізом "Share the power"-  «Поділись своєю силою». За статистикою захворювання серцево-судинної системи посідають перше місце у цілому світі. Вони є причиною 17 мільйонів смертей (29%) щорічно.

Метою Дня серця є підвищення обізнаності населення про хвороби серця, правильний спосіб життя для їх попередження і пропаганди профілактичних заходів для зменшення смертності від хвороб серця. На жаль, в Україні обізнаність щодо факторів ризику і смертності від них дуже низька.

Лікарі вважають, що до основних факторів ризику розвитку серцево-судинних захворювань належить підвищення артеріального тиску(АТ) та рівня холестерину в крові, надлишкова вага, тютюнокуріння, малорухливий спосіб життя та стреси.

Тютюнокуріння – найпоширеніший серед працездатного населення фактор ризику. Якщо людина позбавилась цієї шкідливої звички це додає людині 5-7 років повноцінного життя.

Надлишкова вага як правило тісно пов’язана з неправильними звичками та характером харчування. Регулярне перевищення добової калорійності їжї над енергозатратами на 200 ккал на добу призводить до збільшення баластного жиру в організмі на 3-7 кг на рік. Якщо в людини підвищенний холестерин слід обмежити вживання яєчних жовтків, субпродуктів, продуктів з високим вмістом жирів. Перевагу слід віддавати стравам з риби, морепродуктам, овочам та фруктам.

Фізична активність попереджає наслідки малорухливого способу життя. Інтенсивність фізичних навантажень слід узгодити з лікарем.

Не слід забувати про негативний вплив надмірних психоемоційних навантажень. У момент стресу в людському організмі відбувається 1400 біохімічних реакцій.

За останні 25 років поширеність серцево-судинних захворювань серед населення України зросла у 3 рази, а рівень смертності від них збільшився на 45 %.

Отже лікарі закликають не легковажити із власним здоров’ям, дотримуватись здорового способу життя, контролювати артеріальний тиск та рівень загального холестерину крові.

Джерело: Прес-центр ОЦЗ Закарпатської ОДА

 

27 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів