Найкращі чотирилапі захисники правопорядку беруть участь у Міжнародному чемпіонаті з багатоборства кінологів на Ужгородщині

Найкращі чотирилапі захисники правопорядку беруть участь у Міжнародному чемпіонаті з багатоборства кінологів на Ужгородщині
Учора, 27 вересня, в Ужгороді на площі Народній офіційно відкрили І Міжнародний відкритий чемпіонат Національної поліції України з багатоборства кінологів.

 

Протягом трьох днів на майданчиках сіл Ужгородського району змагатимуться 36 службових собак з кінологами, демонструючи свої вміння у подоланні смуги перешкод, пошуку людей, стріляних гільз та інших предметів, вправах загального та спеціального курсу дресирування тощо. Учорашні етапи змагань проходили на спортивних полях у с. Кам′яниця Ужгородського району.

«Змагання кінологів триватимуть на території Закарпаття впродовж трьох днів. На чемпіонат запрошені різні відомства – поліція, Національна гвардія, ДСНС, пенітенціарна служба та інші. Окрім кращих українських кінологів з їхніми вихованцями, участь у змаганнях беруть наші колеги з Чеської Республіки. Минулого року Закарпаття приймало І Всеукраїнський чемпіонат Національної поліції з багатоборства кінологів, саме тоді народилася ідея про заснування міжнародних змагань такого формату. Участь у цьому чемпіонаті беруть 36 команд…», – розповів полковник поліції, начальник кінологічного центру ГУ НП у Закарпатській області Олександр Лазар.

Серед учасників цьогорічних змагань практично всі службові собаки – це вівчарки, зокрема німецькі та бельгійські (малінуа). Виконуючи вправи, чотирилапі правоохоронці демонстрували не лише знання команд та чудову фізичну форму, але й вірність і взаєморозуміння зі своїм наставником. Усі завдання на кожному зі снарядів кінолог із собакою виконували спільно, за потреба чекаючи напарника біля бар′єрів.

«На даний час на службі у Національній поліції перебуває більше тисячі службових собак, з яких близько 600 спеціалізуються по розшуковій роботі. В кожній області України функціонують кінологічні центри, де займаються підготовкою службових собак для підрозділів поліції. Основний напрям наших собак – це розшукова робота, зокрема виїзди на убивства, грабежі, пошук вибухівки та зброї… Щомісяця наші собаки виїжджають для несення служби у зоні проведення АТО. Протягом цього року розшукові собаки залучалися до виїздів на місця правопорушень близько 18 тисяч разів, а у 8600 випадках надали допомогу у розкритті злочинів…», – розповів головний суддя Чемпіонату, начальник відділу організації кінологічної діяльності Національної поліції України Віталій Іванченко.

Службові собаки, які приїхали на змагання, доводять, що собака – це не лише друг людини, а ще й захисник громадського спокою, правопорядку і нашої безпеки.

Визначать переможців Чемпіонату вже у п′ятницю, 29 вересня, у с. Кам′яниця на Ужгородщині.

uzhgorod.net.ua

 

28 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів