Нова туристична принада в Ужгороді домоможе зорієнтуватися на місцевості

Нова туристична принада в Ужгороді домоможе зорієнтуватися на місцевості
Сьогодні, 28 вересня, у центральній частині Ужгорода біля входу до альпінарію урочисто відкрили нову туристичну родзинку міста – діючий геознак бусоль.

 

Вказівник показує частини світу, відстані до полюсів, екватора, нульового меридіану, а у центрі розміщується бронзовий знак герба Закарпаття. Символічну червону стрічку розв’язали меценат проекту Мирослав Гісем та один з авторів роботи Степан Руснак.

Як розповідає відомий туризмознавець Федір Шандор геознак має як туристичні принади, так і може слугувати навчальною зоною з географії для школярів.

«Сьогодні ми відкрили перший на Закарпатті статичний бусоль. Ця практика поширена в Європі, такі знаки не повинні заважати руху пішоходів та транспорту, але в свою чергу дорога, чи тротуар починає «працювати». Це «місце зустрічі», туристична родзинка та вказівник для тих туристів, які загубляться у нашому місті (сміється, - авт.) Окрім того, геознак слугуватиме географічною підказкою для школярів», - розповідає Федір Шандор.

За словами експерта в найближчий час знак облагородять та встановлять освітлення, а також включать до туристичних маршрутів Ужгорода. Виготовили вказівник місцеві майстри Степан Руснак та Роман Мурник на замовлення Голови правління ПАТ «КОМІНВЕСТБАНК» Мирослава Гісема.

«Хочу подякувати усім, хто долучився до цієї важливої справи. Кожен новий туристичний об’єкт додає місту в якому ми живемо особливого шарму та привабливості. У нас ще багато спільних ідей, тож на реалізованому проекту зупинятися не збираємося. На ужгородців чекає ще багато приємних сюрпризів», - каже меценат.

До слова, геознак включає і цікаву атракцію. У вказівнику є неточність, яку туристам та відвідувачам пропонують розгадати. За задумом розробників це додасть відвіданню туристичної родзинки цікавості та розважить групи туристів і школярів під час екскурсій.

Джерело: zak-kor.net

 

28 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів