На в’їзді в Ужгород розшукові собаки змагаються хто краще "візьме слід"

На в’їзді в Ужгород розшукові собаки змагаються хто краще "візьме слід"
Другий день Першого міжнародного відкритого чемпіонату Національної поліції України з багатоборства кінологів присвячений виконанню нормативів, коли собаки беруть запаховий слід.

 

Сьогодні, 28 вересня, на в’їзді в Ужгород зі сторони села Барвінок відбулася перша частина змагання із виконання комплексу вправ спеціальної підготовки розшукових собак. Вихованці кінологів демонстрували, як можуть працювати у полі. Тварини знаходили чотири заховані предмети та показували здатість іти по запаховому сліду.

Суддя змагань, який представляє ДФС в Закарпатській області, Олександр Виноградов розповів, що кінологи та їх собаки працювали у важких умовах, адже спека та вітер дуже сприяли тому, що залишений організаторами запаховий слід швидко випаровувався. В середньому вихованці кінологів витрачали на пошук всіх предметів на 800-метровому відрізку від 5 до 15 хвилин. Як пояснив суддя, головним був не час, за який проходиласядистанція, а правильність роботи на місцевості.

Заступник начальника Кінологічного центру ГУНП в Закарпатської області Дмитро Безкровний розповів, що максимальна оцінка, яку може отримати учасник – 100 балів. «Крім пошуку предметів, собаки сьогодні також шукатимуть відстріляні гільзи та визначатимуть людину за предметом її одягу. Кожен із цих нормативів оцінюватиметься окремо, за результатами сьогоднішніх змагань правоохоронці отримають спеціальні призи», – розповів Дмитро Безкровний.

Друга частина змагань відбудеться на стадіоні села Кам’яниця Ужгородського району. Завтра, 29 вересня, там же з 9:30 проходитимуть затримання умовного правопорушення. Після цього відбудуться загальні підведення підсумків та оголошення результатів. Урочисте закриття змагань заплановано на 15:30.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

28 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів