Бібліотека Ужгородського університету пропагує свої фонди та переймає інноваційні ідеї

Бібліотека Ужгородського університету пропагує свої фонди та переймає інноваційні ідеї
Представники нашої книгозбірні взяли активну участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Тенденції розвитку сучасної вузівської бібліотеки: реалії та перспективи».

 

Наукова бібліотека Ужгородського національного університету, крім основної своєї функції, що полягає в забезпеченні літературою та інформацією навчально-виховний і науковий процес вишу, й сама бере участь у й науковій роботі.

19–20 вересня представники нашої книгозбірні взяли активну участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Тенденції розвитку сучасної вузівської бібліотеки: реалії та перспективи».

Захід, влаштований Науковою бібліотекою Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича за сприяння Міністерства освіти і науки України, був приурочений до 165-ї річниці з дня заснування книгозбірні ЧНУ.

Марія Медведь спілкується з керівництвом Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича

Учасниками форуму стали представники провідних вишівських бібліотек України та близького зарубіжжя – Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Чернівецького літературно-меморіального музею Ольги Кобилянської, Київського національного університету культури і мистецтв, Наукової бібліотеки Сучавського університету «Штефан чел Маре», Муніципальної бібліотеки імені Анатолія Добрянського, бібліотечного Тернопілля та ін.

Зі вступним словом конференцію розпочав проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича, доктор хімічних наук, професор Петро Фочук, який підкреслив значення книгозбірні у житті вишу.

Марія Медведь

Виступи учасників конференції спиралися на практичні навички новітніх бібліотечних технологій, сервісні функції бібліотеки вищих навчальних закладів на допомогу освітньому та науковому процесу в університеті, досвід міжнародної діяльності вузівських бібліотек.

Від книгозбірні Ужгородського університету з доповіддю «Періодика у фондах Наукової бібліотеки Ужгородського університету: історичне джерело Закарпаття» виступила директор бібліотеки, кандидат філологічних наук Марія Медведь. У доповіді висвітлювалися питання періодичних видань Закарпаття XIX – першої половини XX століття, що зберігаються у фондах Наукової бібліотеки Ужгородського національного університету.

На конференції розглядали питання інформаційного забезпечення євроінтеграції в бібліотеці, експлуатації сервісної системи VS системи документів, міжнародної діяльності вузівських бібліотек, вивчення та збереження приватних книжкових колекцій бібліотек тощо.

Колеги з Чернівецького університету радо ділилися власними напрацюваннями з розвитку інноваційних бібліотечних технологій. Тож працівники книгозбірні Ужгородського університету повернулися з новими ідеями, які найближчим часом втілять у роботу свого колективу.

За інформацією заступника директора Наукової бібліотеки УжНУ Вікторії Воробець

Медіацентр УжНУ

 

28 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів