Попереду в ужгородців опалювальний сезон і питання субсидій стає все актуальнішим

Попереду в ужгородців опалювальний сезон і питання субсидій стає все актуальнішим
Управління праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради нагадує, що у разі зміни обставин, які можуть вплинути на отримання житлової субсидії, субсидіанти зобов’язані протягом місяця повідомити про це управління праці та соціального захисту населення (УПСЗН).

 

Якщо про такі не буде повідомлено УПСЗН впродовж установленого законом терміну, субсидія буде зупинена, а всі неправомірно нараховані кошти будуть стягнені в добровільному або судовому порядку. Для уникнення непорозумінь прохання бути уважними і обов’язково повідомляти про наступне:

- зміна складу осіб, які зареєстровані (фактично проживають);

- зміна переліку отримуваних житлово-комунальних послуг; 

- придбання майна, товарів або оплати послуг на суму, що перевищує 50 тисяч гривень;

- зміна прізвища і персональних документів (паспорт, ідентифікаційний код);

- відмова від ідентифікаційного коду;

- досягнення дитиною 14-річного віку.

Особливу увагу слід звернути  на останній пункт. Згідно зі змінами до законодавства, особи, які досягли 14-річного віку, повинні оформити паспорт громадянина України (у формі ID-картки). Це основний документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України. Нагадуємо, що з 14-річного віку особа може на законних підставах отримувати певні прибутки, які за допомогою ID-картки фіксуються відповідними органами. Саме тому єдина державна комп’ютерна субсидійна програма не дозволить перепризначити субсидію, якщо в складі сім’ї є особа, якій на момент перепризначення виповнилося 14 років. Щоб здійснити перепризначення фахівець УПСЗН повинензаповнити графу з номером та серією ID-картки дитини. Якщо таких відомостей не було вчасно надано до УПСЗН, субсидія буде призупинена й не нараховуватиметься.

Крім того, 19.08.2017 постановою Кабінету Міністрів України від 18.08.2017  № 609 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України»  прийнято ряд змін до законодавства, що регулює відносини у сфері нарахування субсидій:

Зокрема, розрахунок субсидії на опалювальний сезон у жовтні здійснюється на підставі доходів за перший - другий квартали поточного року. Таким чином, працівники УПСЗН зможуть зробити розрахунок субсидії на опалювальний період лише після отримання даних про доходи заявників та членів їх сімей із Державної фіскальної служби.

Субсидія не може призначатися одночасно за місцем реєстрації особи та місцем її фактичного проживання.

У разі смерті особи, якій було призначено субсидію, надання субсидії не припиняється до закінчення строку її призначення за умови, що в житловому приміщенні (будинку) були зареєстровані інші особи, яких враховували при призначенні субсидії.  

Після закінчення строку отримання субсидії структурні підрозділи з питань соціального захисту населення самостійно здійснюють розрахунок субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді (крім орендарів житлового приміщення, осіб, яким субсидія була призначена за зареєстрованим місцем перебування, та осіб, які звертаються за субсидією на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива). Для цього структурні підрозділи з питань соціального захисту населення збирають необхідну інформацію у порядку, передбаченому законодавством, без звернення громадян і протягом десяти днів після отримання зазначеної інформації приймають рішення про призначення чи непризначення субсидії.

У разі отримання інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг, загальна сума якої перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (наразі - 340 грн.), субсидія на наступний строк не призначається, про що УПСЗН інформує особу. Якщо протягом двох місяців з дати інформування про непризначення субсидії на наступний строк громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку – з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору. Зазначений строк може бути продовжений на підставі рішення виконавчого органу міської ради або комісії, яка ними утворюється, за наявності поважних причин.

Прес-служба Ужгородської міськради

 

28 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів