Презентація в Ужгороді стала найтеплішою для Симора Гласенка за весь тур

Презентація в Ужгороді стала найтеплішою для Симора Гласенка за весь тур
28 вересня в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка відбулася презентація кримінальної драми «Нуар по-українськи» Симора Гласенка. Крім представлення роману, спілкування із читачами, модератор Мар’яна Ничка навіть спровокувала письменника на імпровізацію – виконав авторську пісню під гітару.

 

Автор вперше побував у Ужгороді. Оглянув не тільки старовинну частину міста, але й за звичкою оглянув віддалені райони, проїхавши всім маршрутом автобуса. «Ужгород сподобався. Дуже дружнє місто, що підтверджує й атмосфера тут. Для мене є відкриттям, що бібліотека може бути настільки активною», - прокоментував Симор Гласенко під час презентації, а наприкінці ще й зізнався, що це була найтепліша презентація туру західною Україною.

Цікаво, що Олександр Процюк (справжнє ім’я автора) є юристом за освітою. Пропрацювавши 12 років за фахом, повністю віддався творчій роботі – написанню детективних книжок та сценаріїв до українських серіалів. Псевдонім підібрав як алюзію на одного з персонажів новел Селінджера.

Симор Гласенко розповів про особливості жанру нуару, відповів на питання підготованих читачів про героїв та сюжет книги, поділився планами на майбутнє. Цікаво, що ужгородський читач і молодий письменник Василь Лавер одним із перших написав відгук на книгу ще до презентації в Ужгороді.

Uzhgorod.net.ua

 

29 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів