У найбільшому виші Закарпаття заявляють, що готові до опалювального сезону

У найбільшому виші Закарпаття заявляють, що готові до опалювального сезону
У четвер, 28 вересня, відбулося чергове засідання Вченої Ради УжНУ, яке розпочалося з присвоєння почесного звання «Заслужений професор УжНУ» доктору медичних наук, професору, завідувачу кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб медичного факультету УжНУ Емілії Архій. Декан медичного факультету Олександр Болдижар зазначив: «Емілія Йосипівна працює в університеті вже більше 40 років, є автором 314 наукових праць, за час наукової діяльності підготувала 7 кандидатів наук та 2 докторів наук».

 

Також Вчена рада надала звання «Почесного доктора ДВНЗ «УжНУ»  доктору історичних наук, ректору Поморської Академії у 2008-2016 роках Роману Дрозду. Як наголосив проректор УжНУ з навчально-педагогічної роботи Ігор Король: «Роман Дрозд є першим ректором-українцем вищого навчального закладу в Польщі, українцем в серці і душі. Він зробив дуже багато для розширення освітніх та наукових зв’язків між Польщею та Україною. Зокрема, за часу його ректорства розпочалася програма семестрового навчання та подвійних дипломів між УжНУ та Поморською академією в Слупську, за якою вже більше 150 студентів успішно навчалися та стажувалися  у Польщі».

Також звання «Почесного доктора ДВНЗ «УжНУ» присвоїли  доктору філософії у галузі права Йозефу Тукалеку. З 2009 року він є доцентом кафедри приватного права Інституту прикладного права у Празі. Пан Йозеф Тукалек активно долучився до співпраці з УжНУ, зокрема в рамках підтримки інфраструктурних проектів університету.

Проректор з адміністративно-господарської роботи Дмитро Сойма детально поінформував Вчену раду про підготовку університету до роботи в осінньо-зимовий період. Він зазначив, що УжНУ готовий до опалювального сезону, 27 котелень забезпечені енергетичними ресурсами та перебувають у належному стані. Д. Сойма ознайомив з енергетичною інфраструктурою університету: «Упродовж весни-літа ми ґрунтовно підготувалися до нового опалювального сезону. Університет споживає за рік  5,3 млн Квт електроенергії на суму 8,672  мільйонів гривень, 60% з якої використовується на опалення приміщень факультетів. Ми встановили трьох-тарифні лічильники, які облікують електричну енергію по різних тарифах. Також були встановлені пристрої, які обмежують використання електричної енергії у години найвищої її вартості, що дає змогу заощадити до 15% вартості електроенергії за опалювальний період».

Крім цього, на кафедрі ядерної фізики, у корпусах університету на вулиці Університетській, 14, у новому ректораті, хімічному факультеті, ботанічному саду, СКТБ «Квант» були встановлені лічильники, які облікують реактивну електроенергію, в результаті чого вдалося заощадити  близько 100 000 гривень. Детальніше про підготовку УжНУ до опалювального сезону можна дізнатися за посиланням.

На засіданні Вченої ради погодили створення в рамках кафедри плодоовочівництва та виноградарства біологічного факультету навчально-наукового виробничого центру «Деренівка». Також затвердили ліміт стипендіатів академічних стипендій на 1 семестр 2017-2018 навчального року у розмірі 45% від контингенту студентів, які навчаються за державним замовленням.

Крім цих питань, на  засіданні Вченої ради погодили склад наглядової ради УжНУ, відкрили докторантуру зі спеціальності 052 «Політологія», затвердили створення спеціалізації магістратури «менеджмент в системі дошкільної освіти» в рамках спеціальності 011 «освітні та педагогічні науки».

Певні зміни були внесені також до правил прийому до університету. Так, на вакантні місця ліцензованого обсягу освітнього ступеня доктор філософії (заочна форма) додатковий прийом заяв і документів від вступників проводитиметься  з 1 по 20 жовтня. Зарахування вступників до докторантури за державним замовленням відбудеться не пізніше 30 жовтня,  за кошти фізичних та юридичних осіб -  не пізніше 15 листопада 2017 року.

Також Вчена рада рекомендувала до друку низку наукових видань, зокрема монографій та збірників наукових праць. Наступне засідання Вченої ради буде приурочене до святкування річниці Ужгородського національного університету.

Інформаційно-видавничий центр

 

29 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів