Питна вода й футбольні поля у селах регіону — у сфері інтересів депутатів Закарпаття

Питна вода й футбольні поля у селах регіону — у сфері інтересів депутатів Закарпаття
Під час роботи восьмої сесії облради її очільник Михайло Рівіс озвучив низку депутатських запитів, в яких обласні обранці переймаються необхідністю вирішення актуальних питань самоврядних громад нашого краю.

 

Так, Петро  Добромільський вніс два депутатські запити. Один -  щодо облаштування штучним покриттям міні-футбольних полів у селах Кушниця, Дубрівка, Імстичево Іршавського району за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті  на ці цілі  у різних регіонах України. 

Інший – стосувався  виділення півтора  мільйона гривень для вирішення проблеми із забезпечення жителів с. Дубрівка Іршавського району питною водою.

Як наголошує депутат, «на третьому пленарному засіданні сьомої сесії   облради, мною подано депутатський запит щодо проведення аналізу на придатність до вживання питної води у колодязях частини села Дубрівка, які розташовані близько до районного сміттєзвалища. Відтак Закарпатською продспоживслужбою відібрано та проведено аналіз проб, який показує, що вода в колодязях жителів селаДубрівка не є питною».

Далі Петро Петрович нагадує, що «Дубрівська самоврядна громада на протязі цього року декілька разів зверталась до влади за підтримкою, блокувала роботу районного сміттєзвалища з вимогою закрити його та перенести в інше місце, позаяк діяльність, яка там здійснюється, не відповідає екологічно-санепідемічним нормам. Враховуючи вищенаведене та для зняття соціальної напруги серед жителів Дубрівки, прошу виділити 1, 5 мільйона гривень для виготовлення свердловини із забезпечення даного села питною водою. Дубрівська сільрада готова до спів фінансування цього  проекту», - наголосив депутат.

Обидва запити підтримано в сесійній залі і направлено у відповідні інстанції для позитивного вирішення.

Джерело: Прес-служба Закарпатської облради

 

02 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів