Закарпаття вшанувало пам’ять літературознавця Дмитра Федаки

Закарпаття вшанувало пам’ять літературознавця Дмитра Федаки
Колеги й друзі науковця виношують ідею заснування щорічної літературної премії імені Дмитра Федаки за кращу книжку Закарпаття.

 

29 вересня українському літературознавцю з Ужгорода, випускнику філологічного факультету Ужгородського університету виповнилося б 77 років. З цієї нагоди до його могили прийшли друзі, колеги та близькі, аби віддати шану лауреату обласної премії імені Ф. Потушняка в галузі літературознавства.

На жаль, Дмитро Михайлович кілька місяців не дожив до виходу у світ своєї головної праці «Українське красне письменство Закарпаття», де подано літературні портрети майже півсотні письменників нашого краю.

Дмитро Федака

Довгі роки Дмитро Федака був редактором у видавництвах «Карпати», «Закарпаття», «TIMPANI», підготував до друку сотні книжок. У цьому він абсолютний рекордсмен у нашому краї. Тому й не дивно, що під час ушанування його пам’яті народилася ідея заснувати щорічну літературну премію імені Дмитра Федаки за кращу книжку Закарпаття. Також була висловлена пропозиція про видання бібліографії відомого краєзнавця та впорядкування його численних передмов у окремо виданому томі.

Іванка Когутич

Медіацентру УжНУ

 

03 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів