На допомогу Закарпатцям: 5 порад, як підготувати авто до зими

На допомогу Закарпатцям: 5 порад, як підготувати авто до зими
Восени, ще до настання морозів, найбільш актуальними серед автомобілістів є питання щодо акліматизації сталевого коня до прохолодної пори року. Зауважимо найбільш вразливі до температурних коливань місця у автомобілі, на які потрібно звернути увагу кожному автолюбителю перед заморозками.

 

Шини

Якщо середня добова температура падає нижче відмітки +7 °C, необхідно змінити літні шини на зимові, адже літня гума при такій температурі втрачає свої властивості і задубіває, що збільшує гальмівний шлях та може призвести до неприємних наслідків.

Зимові шини – запорука безпеки на мокрому, сухому та покритому листяною кашею осінньому асфальті.

Рідини

Найвразливішою до перепаду температур є рідина склоомивача і її необхідно замінити на зимову відповідно до температурного режиму. Це дозволить вам безпечно себе почувати себе у сніжну, дощову погоду та не хвилюватися, що рідина замерзне у бачку, патрубках чи вже безпосередньо на вітровому склі.

Охолоджуючу рідину потрібно перевірити на співвідношення води та самої рідини в охолоджуючій системі. Чим більша вірогідність того, що охолоджуюча рідина в системі втратила свої властивості, або у системі знаходитися велика кількість води, тим більше вірогідність того, що вода замерзне, а вже це призведе до небажаного ремонту.

Рідину гальмівної системи необхідно змінювати приблизно раз на два роки, тому що гальмівна система теж має властивість накопичувати вологу, що може спричинити до перемерзання.

Акумулятор

Огляньте акумулятор на предмет тріщин та очистіть контакти і верхню площину корпусу. Клеми повинні бути чистими, сухими і змащеними для запобігання корозії.

На спеціалізованому СТО необхідно перевірити рівень заряду АКБ та зарядити, або замінити зношений акумулятор.

Склоочисники та двері

Восени також необхідно перевірити стан склоочисників та змастити ущільнювачі дверей спеціальним силіконовим спреєм, що вбереже вас від примерзання дверей під час сильних морозів та продовжить термін їх експлуатації.

СТО

Проте, радимо не обмежуватися поверхневим оглядом автомобіля та у міжсезоння звертатися на СТО, які проведуть повну діагностику автомобіля перед зміною сезону та вбережуть вас від можливих неприємностей.

Джерело: fakty.ictv.ua

 

04 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів