У справі переправлення закарпаток для працевлаштування у будинках розпусти – новий виток

У справі переправлення закарпаток для працевлаштування у будинках розпусти – новий виток
Поліція викрила злочинну групу під час спроби переправити за кордон п‘ятьох закарпаток. Досудове розслідування у справі вже завершено, тепер вирок має ухвалити суд.

 

Закарпатські правоохоронці скерували до суду справу з обвинувальним актом стосовно трьох осіб, які переправляли дівчат за кордон для працевлаштування в місця розпусти. Слідство у справі тривало протягом кількох місяців.

Чоловіки обґрунтовано підозрюються у злочинних діях, передбачених статтею 149 Кримінального кодексу України, тобто торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини.

Групу, що готувала молодих дівчат до переправлення за кордон для сексуальної експлуатації, затримали ще 22 травня у Малих Селменцях на Ужгородщині. Чоловіки мали намір переправити п‘ятьох закарпаток віком від 21 до 23 років для працевлаштування до будинків розпусти.

Санкція ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України, тобто вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, а також вчинені щодо малолітнього, або організованою групою, або поєднані з насильством, небезпечним для життя або здоров'я потерпілого чи його близьких, або з погрозою застосування такого насильства, або якщо вони спричинили тяжкі наслідки, – позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Станом на тепер підозрюваним обрано запобіжні заходи. Остаточне рішення у справі має ухвалити суд.

 

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

04 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів