В Ужгороді виступив театр із Аргентини

В Ужгороді виступив театр із Аргентини
У перші дні жовтня в Ужгороді відбувся міжнародний фестиваль театру ляльок «Інтерлялька». За чотири дні свої вистави показали театри з Франції, Словаччини та десяти областей України.

 

Вперше з виставою ляльок приїхали гості з Аргентини. Їх театр «Бульбашки» 3 жовтня показав виставу без слів «Голубий шарф».

Музична пізнавальна вистава була розрахована для глядачів 2-8 років. Дітки сприйняли її тепло й із захопленням, а після вистави навіть змогли погратися і сфотографуватися із її героєм – собачкою, яка хотіла знайти друга.

За словами театрознавця, завліта театру «Бавка» Ніни Малишко, театр із Буенос-Айреса показав виставу в одному з найстаріших жанрів – вуличного театру. Він складний тим, що один актор має майстерно володіти ляльками, змінювати голоси для кожного героя, що актору з театру «Бульбашки» чудово вдалося. Такий жанр активно діє в Європі, а зараз ужгородський глядач зміг познайомитися і з аргентинським вуличним театром.

Головний режисер театру «Бавка» Наталія Орєшнікова стверджує, що навіть у дитячих виставах дорослий глядач може знайти якусь філософію, а не тільки сприймати образ. Шарф у цій виставі режисер розглядає як символ того, що з героєм відбувалося в дитинстві.

Uzhgorod.net.ua

 

04 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів