Максим Офіцинський: Націлююся на медаль чемпіонату світу

Максим Офіцинський: Націлююся на медаль чемпіонату світу
тижня в Луцьку завершився чемпіонат України з класичного пауерліфтингу в усіх вікових групах. Блискуче на змаганнях серед студентів виступив ужгородець – студент 4-го курсу економічного факультету УжНУ Максим Офіцинський, який вперше став чемпіоном України в ваговій категорії до 83 кг.

 

З першого ж підходу він захопив лідируючі позиції, піднявшив завершальних спробах:  у присіданні, жимі лежачи й тязі  222,5, 142,5 і 230 кг й набравши в сумі переможні  595 кг.Тож про успіх нашого атлета та плани на майбутнє довідувався в закарпатського чемпіона.

– Максиме, чому вибрав саме пауерліфтинг з поміж багатьох інших видів спорту?

– Все почалося, коли вирішив у 15 років зайнятися якимось спортом.  Через щільний графік у навчанні  та через близькість до будинку спорткомплексу УжНУ вирішив піти в секцію атлетизму до відомого наставника Андрія Федорішка й займатися пауерліфтингом. Спочатку просто тягав гантелі та штангу задля задоволення. Але після кількох місяців тренувань Андрій Андрійович запропонував спробувати виступити на офіційних змаганнях. Уже в дебютному для мене чемпіонаті області з пауерліфтингу підняв вагу, яка дозволяла виконати нормативи кандидата в майстри спорту, але через їх незатвердженість відповідним нормам Федерації пауерліфтингу країни довелося підтверджувати свій результат уже  на першому для мене офіційному чемпіонаті України. А на наступному чемпіонаті країни серед юнаків у 17 років уже зумів виконати нормативи майстра спорту України.

– На останньому чемпіонаті в твоїй ваговій категорії була серйозна конкуренція?

– Так, саме ця група була  одна із найчисельніших на чемпіонаті. А в змаганнях дорослих спортсменів  вона ще більша, тож конкуренція тут дуже серйозна.

– Зараз ти став чемпіоном країни серед студентів. Які нові цілі ставиш перед собою?

– Завдяки перемозі в Луцьку виборов право представляти Україну на студентському чемпіонаті світу, що пройде наступного літа в Чеській Республіці. Тож готуватимуся саме до цих відповідальних змагань.

– Як вдається поєднувати тренувальний процес, змагання та навчання?

– Інколи доводиться чимось жертвувати, але потім наверстую втрачене. Тож коли готуватимуся до ЧС, де хочу поборотися за чемпіонство, звісно, більшу увагу приділятиму саме тренувальному процесу.

– Щоб хотів побажати людям, які розпочали займатися спортом і ставлять перед собою якісь цілі. Що можеш порекомендувати їм  задля їх досягнення?

– Ніколи не здаватися і попри невдачі рухатися вперед. У мене було багато змагань, де просто нічого не виходило, не хотілося тренуватися, але зумів таки зібратися й продовжити займатися далі. Тож рекомендую вчитися на своїх невдачах , виправляти їх, і рухатися до вершин. 

Розмову записав Роман СЕНИШИН

 

05 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Margo Rita 2017-10-09 / 11:12:25

    Здоровые ребятки)))