Робити перші кроки в світ ІТ ужгородські учні починають з початкових класів

Робити перші кроки в світ ІТ ужгородські учні починають з початкових класів
Працівники Центру інформаційних технологій ДВНЗ «УжНУ» вже не вперше долучаються до різних заходів з популяризації ІТ галузі серед учнів шкіл та інших зацікавлених осіб. За останній рік вони взяли участь як в загальноукраїнських проектах, так і в глобальних заходах, що залучали десятки мільйонів людей у більш, як 180 країнах світу. Зокрема, «Година коду», «Scratch Day» та «День програміста».

 

В рамках проекту «День програміста. Профорієнтаційні зустрічі із представниками ІТ-компаній та провідних ВНЗ» протягом вересня-грудня 2017 року в школах України будуть проводити лекції на яких продемонструють профорієнтаційний відео-ролик та розкажуть про актуальні спеціальності та як зробити перші кроки в світ ІТ. З метою забезпечення економіки країни належною кількістю фахівців у ІТ-галузі та запобігання скороченню темпів розвитку технологічної сфери країни за ініціативи Асоціації «Інформаційні технології України» та підтримки Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку та Міністерства освіти і науки України, а також із залученням до цього процесу всіх зацікавлених сторін та партнерів в рамках проекту буде охоплено більше ніж 200 шкіл та понад 10 000 учнів.

ДВНЗ «Ужгородський національний університет» разом із БО «Благодійний фонд «Брейнбаскет Фаундейшн» долучились до даного проекту. У вересні на День програміста вже було проведено лекції працівниками Центру інформаційних технологій, а 4 жовтня, як зробити перші кроки в світ ІТ учням 4-А класу НВК "Первоцвіт" розповідав Олексій Куруца. Також, висловлюємо подяку за допомогу у проведенні даного заходу мережі магазинів MOYO.

ДВНЗ «УжНУ» та Фонд BrainBasket разом брали участь у багатьох проектах, зокрема, Technology Nation та Technology Nation Kids, і на початку жовтня було підписано Меморандум про співпрацю. Олексій Куруца є координатором Фонду в Закарпатській області та вже найближчим часом інформація про нові спільні проекти буде подана на офіційному сайті університету та на офіційній сторінці Центру ІТ у Facebook.

Центр інформаційних технологій УжНУ

 

05 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів