Лабораторії космічних досліджень Ужгородського університету – 60 років

Лабораторії космічних досліджень Ужгородського університету – 60 років
У середу, 4 жовтня, на 60 річницю заснування університетської Лабораторії космічних досліджень, проректори Олександр Сливка, Ігор Студеняк, декан фізичного факультету Володимир Лазур та голова профкому фізфаку Олександр Конопльов привітали її співробітників і ветеранів, та вручили їм пам’ятні відзнаки.

 

В ході товариської розмови торкнулися історії становлення та розвитку лабораторії. Зокрема згадали й про засновницю ЛКД: «Роль Мотрі Василівни Братійчук є визначною, вона є натхненницею створення Лабораторії космічних досліджень, ми горді того, що працювали разом з нею» – відзначив керівник лабораторії, кандидат фізико-математичних наук Віталій Єпішев. Під час зустрічі також розглянули перспективи роботи ЛКД в рамках наукових програм, як загальноукраїнських, так і міжнародних.

Колектив Лабораторії космічних досліджень УжНУ привітав ректор УжНУ, професор Володимир Смоланка: «Щиро вітаю колектив лабораторії з 60-ю річницею заснування! Висловлюю Вам вдячність за непросту, але дуже потрібну наукову працю! Бажаю працівникам, їхнім родинам міцного здоров’я, натхнення та нових здобутків».

Вітання також надіслав голова Української Астрономічної Асоціації, академік НАНУ Ярослав Степанович Яцків. "В ці святкові дні особливо хочу згадати добрим словом першопрохідців на шляху до космічних висот. Від імені Української астрономічної асоціації виражаю щиру подяку тим астрономам, які першими відгукнулися на пропозицію долучитися до спостережень ШСЗ. Сьогодні розвиток астрономічної науки та багатьох інших напрямів науки тісно повязаний з космосом та космічними технологіями. Щиро дякую всім, хто зберігає пам'ять про космічний поступ людства та веде просвітницьку діяльність в ім"я нашого майбутнього. Зі святом!"

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Історія ЛКД у фотографіях до 2002 року. В центрі незмінний керівник ЛКД проф. Братійчук Мотря Василівна, прізвищем якої названа мала планета № 3372.

Новітня історія ЛКД у фотографіях за останні 15 років. У верхній частині стенда зображені сучасні телескопи з якими працює колектив ЛКД в пункті Деренівка.

Серед присутніх учасників святкового засідання Поп С.С. і ветерани ЛКД, зокрема на дальньому плані учасниця перших спостережень ПЕРШОГО ШСЗ Свадеба Єва Василівна

Здобутки ЛКД у висвітлені наукового керівника Єпішева В.П.

Дискусія учасників ювілейного засідання продовжувалася і на території ЛКД

 

05 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів