В Анталовцях, що на Ужгородщині, відкрили реконструйовану школу

В Анталовцях, що на Ужгородщині, відкрили реконструйовану школу
Ще донедавна року Анталовецька загальноосвітня школа І-ІІ ступеня мала чи не найгірше приміщення з усіх шкіл на Ужгородщині – дах протікав, всередині завелася сирість, центрального опалення не було, старі кахельні печі повільно прогрівали класи, тому взимку дітки на перших уроках писали в рукавичках... Збудована в 1932 році школа давно потребувала капітального ремонту, який постійно відкладали через нестачу коштів. Реконструкцію почали тільки минулого року, а в п’ятницю (6.10) оновлену школу урочисто відкрили за участі школярів, мешканців села, депутатів різного рівня та керівництва області.

 

– На школі поміняли дах, встановили центральну систему опалення з новою котельнею, утеплили фасад і побудували новий корпус із кількома додатковими класами, – зазначив на відкритті Геннадій Москаль. –  Крім того, біля школи відкрили сучасний спортивний майданчик, а русло гірського потоку, що протікає перед ним, відрегулювали й укріпили. Я вдячний усім, хто в різний спосіб долучився до ремонту, – народному депутату Михайлу Ланю, керівництву Ужгородщини, обласним депутатам, а особливо тому, хто відзначився найбільше, – колишньому учневі школи, нині обласному депутату Мирону Помпелю, котрий був і натхненником, і меценатом, і прорабом, і майстром цієї реконструкції. За всю пророблену роботу ми нагороджуємо пана Мирона найвищою відзнакою ОДА «За заслуги перед Закарпаттям» (золотим ведмедиком). А дітям вручаємо подарунки – спортивний інвентар, побутову техніку для кухні та кабінет інформатики…

До речі, Анталовецька школа отримала друге дихання не тільки через проведений капітальний ремонт. Віднедавна вона має статус – «із поглибленим вивченням словацької мови». Тепер словацька громада, що мешкає в Анталовцях, може навчати своїх дітей рідною мовою в сучасних приміщеннях оновленої школи.

moskal.in.ua

 

07 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів