Рахівчанин мріє показувати туристам Карпати з висоти пташиного польоту!

Рахівчанин мріє показувати туристам Карпати з висоти пташиного польоту!
Тому й створив саморобний "вертоліт" вартістю у дві з половиною тисячі "зелених".

 

До створення свого "гуцульського гвинтокрила" конструктор-аматор з Рахівщини Федір Митрюк готувався ретельно: 2 роки вивчав літературу, зустрічався з конструкторами-аматорами, робив креслення. Збирав необхідні деталі. Загалом на запчастини для літака витратив 2,5 тисячі доларів.

"Редуктор з автомобіля, двигун з автомобіля "Хонда", решта узлів – це доступні речі, які можна в гаражі зробити. В домашніх умовах можна все зробити", – впевнений конструктор-аматор.

Літає "гуцульський гелікоптер" на бензині. Витрачає 20 літрів пального на годину, якщо гвинтокрил просто зависає у повітрі. Якщо ж здіймається над Карпатами, вистачає і 12 літрів. Вітер буквально несе апарат.

Зараз майстер працює над кабіною пілота. Він запевняє, вона буде сучасною та яскравою.

Родина аерохобі Федора не особливо підтримує, каже чоловік. Але й не заважає. А ось сусіди захоплюються винахідливістю односельця.

Майстер переконаний, після випробувань та певних доопрацювань гвинтокрил можна запускати у серійне виробництво. На його думку, такий транспорт є ідеальним для Карпат. Федір Митрюк мріє показувати туристам Карпати з висоти пташиного польоту.

Джерело: 24.ua

 

08 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів