Столична атракція для театральних "гастролерів" з Берегова триватиме кілька днів поспіль

Столична атракція для театральних "гастролерів" з Берегова триватиме кілька днів поспіль
Берегівські самодіяльні артисти українського Народного театру імені Ярослави Бандурович ще не встигли віддихатися та перепочити після минулотижневих книжкової презентації, прем‘єрної вистави, миттєвостей нагородження та інших урочистостей, які відбувалися нагоди 25-річчя їхньої театральної трупи, як днями знову подалися на гастролі до Києва.

 

На берегах Дніпра їх чекає п’ятий ювілейний Міжнародний фестиваль «Джойфест». До української столиці з‘їдуться професійні актори і артисти-аматори зі Львова, Одеси, Дніпра та кілька мистецьких колективів із самого, власне, Києва, різних зарубіжних країн, зокрема, Польщі, Швеції, Литви тощо.

Столична атракція для "гастролерів" триватиме кілька днів поспіль. Наші земляки на чолі з режисером Ольгою Матей сьогодні покажуть свою "фішку" – виставу «І були кози ситі та сіно ціле, допоки…». Як відомо, цю п‘єсу творчий дует Матеїв написав усього рік тому, однак вона вже встигла зажити доброї слави та здобути популярність серед глядацького загалу. Слід сказати, що показ спектаклю на імпровізовній сцені від відкритим небом – на вулиці Хрещатик – триватиме 55 хвилин. До дійства, куди анонсовано вільний вхід, залучено 15 акторів нашого міста.

Як не прикро, але на гастролі до Києва поїхали не всі, адже деякі самодіяльні митці занедужали, у тому числі один із авторів п‘єси Олександр Матей (перебуває на плановому лікуванні на стаціонарі в кардіології). Презентація про наш закарпатський край прозвучить із вуст провідного актора Івана Чегіля, який на імпровізованій сцені виконає відому пісню "Закарпаття моє...".

Ідеолог і меценат цього соціально-культурницького проекту – відомий дизайнер Дмитро Поліщук. Заодно у Києві протягом цих кількох днів проходитимуть також майстер-класи з акторської майстерності, до того ж різними мовами, окремі мистецькі гурти демонструватимуть хореографічні мініатюри тощо.

Будемо сподіватися, що столичній публіці сподобається вистава берегівських театралів "І були кози ситі та сіно ціле, допоки..." Надіємося, що вони, крім яскравих і світлих вражень, додому привезуть відповідін нагороди і запрошення на інші фестивалі.

Петро Крук

 

08 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів