На Закарпатті вперше засідав Клуб імплантологів України

На Закарпатті вперше засідав Клуб імплантологів України
5–7 жовтня на території туристичного комплексу відпочинку «Воєводино» відбувалося засідання XVI Клубу імплантологів України.

 

Такий масштабний захід, що зібрав провідних українських і закордонних спеціалістів, на Закарпатті провели вперше.

До цього звичним місцем зустрічі була Одеса, однак організатори вирішили змінити локацію, й для шістнадцятого засідання обрали Закарпаття. Це дозволило студентам стоматологічного факультету УжНУ також долучитися до фахового обговорення в ролі слухачів. До того ж відвідини першого дня лекторію для них зробили безкоштовним.

Учасники мали змогу фахово поспілкуватися, обмінятися досвідом, а студенти – набратися цінних практичних рекомендацій від професіоналів.

Засідання Клубу імплантологів передбачало численні лекції фахівців світового рівня, майстер-класи, виставку провідних стоматологічних фірм – виробників хірургічної та імплантологічної продукції.

Подбали організатори й про дозвілля учасників: після засідання на них чекала дегустація страв закарпатської кухні, екскурсійна програма та ярмарок.

Вручення подяки

З доповідями на заході виступили й гості з-за кордону – Італії, Словаччини, Німеччини, Литви, Грузії. Першого дня на всіх охочих за попереднім записом чекав майстер-клас від італійського фахівця Dr. Diego Agostini, що мав назву «Принципи практичного використання ручного приладу «Feli 1» в дентальній імплантації».

Упродовж трьох днів учасники засідання могли послухати й доповіді представників Ужгородського національного університету. Виступили декан стоматологічного підрозділу, Президент Асоціації стоматологів-ортопедів та зубних техніків України Євген Костенко з доповіддю «Технічні інновації для малоінвазивної дентальної імплантації», доцент кафедри хірургічної стоматології, щелепно-лицевої хірургії та онкостоматології Юрій Мочалов, котрий розповів про «Оптимізацію лікування пацієнтів із периімплантитом», та директор науково-навчального центру судової стоматології, асистент кафедри ортопедичної стоматології Мирослав Гончарук-Хомин із лекцією «Аналіз методів оцінки динамічних змін кісткової тканини в периімплантній області». До речі, пан Мирослав також допомагав із англійсько-українським перекладом під час виступів іноземних лекторів.

Учасники заходу

Засідання XVI Клубу імплантологів України дало змогу колегам та однодумцям у сфері дентальної імплантології фахово поспілкуватися, обмінятися досвідом, а студентам, котрі лише починають свій шлях у цій сфері, набратися цінних практичних рекомендацій від професіоналів.

Катерина Хижняк, МедіаЦентр УжНУ

Фото, відео Роберта Паппа

 

08 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів