Столичний кібернетик вже 3 роки поспіль приїжджає в Ужгород

Столичний кібернетик вже 3 роки поспіль приїжджає в Ужгород
Аби поділитися знаннями та власними напрацюваннями зі старшокурсниками й аспірантами математичного факультету Ужгородського національного університету.

 

Про історію та сучасність вирішення транспортних задач днями студентам-математикам УжНУ повідав доктор фізико-математичних наук Інституту кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, завідувач відділу методів негладкої оптимізації Петро Стецюк.

Уже три роки поспіль Петро Іванович приїздить в УжНУ й ділиться знаннями та власними напрацюваннями зі старшокурсниками й аспірантами матфаку. Цього разу науковець виступив перед молоддю з лекцією на тему «Транспортна задача: історія та сучасність».

Розповів про історію виникнення транспортної задачі, новітні підходи до її розв’язання. Особливу увагу звернув на внесок у розвиток теорії розв’язання транспортної задачі вчених Інституту кібернетики В. С. Михалевича та Н. З. Шора.

Студенти-математики

Аудиторія зацікавилася цією темою ще й тому, що вона тісно пов’язана з логістикою – кваліфіковані логісти нині неабияк цінуються на ринку праці. Важливо, що увагу приділили не лише теоретичній, а й практичній частині розв’язання задачі, тож слухачі залишилися задоволені.

Ксенія Шокіна, МедіаЦентр УжНУ

 

09 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів