Угорський міністр МЗС збирається до Ужгорода аби обговорити ситуацію з освітнім законом

Угорський міністр МЗС збирається до Ужгорода аби обговорити ситуацію з освітнім законом
Як інформують угорські ЗМІ, візит запланований на сьогодні, хоча поки ніяких офіційних підтверджень з боку української сторони нема.

 

Мета візиту – особисто з'ясувати причини та наслідки ситуації, що склалася у зв’язку із прийняттям Закону України “Про освіту”. Про це повідомив відповідальний за зв'язки і координацію парламенту Угорщини Томаш Менчер.

Петер Сійярто неодноразово наголошував, що зміни в законі про українську освіту він вважає “ганебними і неприйнятними”. Він наголосив, що на всіх можливих форумах підтримує угорців Закарпаття і планує “продовжити боротися за те, аби учні й студенти і в майбутньому мали можливість навчатися на угорській мові”. Викладання української мови має бути організоване таким чином, аби це не обмежувало права меншин, - зазначив він.

В Ужгороді Петер Сійярто планує зустрітися з представниками угорської меншини, а також з губернатором Геннадієм Москалем.

Під час наради угорський міністр МЗС планує оцінити кроки, які були зроблені, і та обговорити, які конкретні рішення повинен прийняти уряд Угорщини в інтересах захисту угорців Закарпаття.

– В Україні угорці знаходяться в меншості, але вони не самотні, угорський уряд стоятиме поруч з ними, адже позбавлення їх законних прав є неприйнятним, – заявив Сійрято. Та підкреслив: Україна повинна повернути нацменшини їхні права, і лише у такому випадку зможе і надалі розраховувати на підтримку Угорщини. Інакше – жодної підтримки більше не буде.

Зауважимо, що саме Петер Сійярто від імені Угорщини заявив після ухвалення закону про освіту, що це ніж у спину.

Mukachevo.net

 

09 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів