Поліція Закарпаття: Великоберезнянський район – один з найбезпечніших в області

Поліція Закарпаття: Великоберезнянський район – один з найбезпечніших в області
Начальник Великоберезнянського відділення поліції Олександр Боднарчук підсумував здобутки правоохоронців в районі за 9 місяців.

 

Правоохоронець звернув увагу на те, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року в районі зменшилася кількість злочинів на вулицях, у парках та скверах. Крім цього, Олександр Боднарчук наголосив, що всі важкі злочини проти життя людини за три квартали цього року на території Великоберезнянщини були розкриті.

– Як багато на території району скоєно злочинів порівняно з іншими регіонами нашої області?

– Впродовж 9 місяців цього року в журнал Єдиного обліку Великоберезнянського відділення поліції внесено 2231 заяв та повідомлень про вчинення правопорушень та пригод. Це один із найнижчих показників в області. При цьому з них 1354 матеріалів розглянуто згідно з Законом України «Про звернення громадян», тобто громадяни звернулися в поліцію, але ознак кримінальної чи адмінвідповідальності в цих подіях не було. За цей рік 346 матеріали внесено до ЄРДР, тобто за ними розпочато слідство, частину приєднано до вже існуючих справ. Також за матеріалами звернень складено 413 адміністративних протоколів.

– Як багато кримінальних проваджень розкрито, в тому числі тяжких?

– За звітній період слідчими Великоберезнянщини до ЄРДР без врахування закритих внесено внесено 187 кримінальних правопорушень, з них 72 – з  категорії  тяжких та особливо тяжких. Вже 66 особам повідомлено про підозру у вчиненні 134 кримінальних правопорушень.

– Як працює громадський блок поліції Великоберезнянського району, чи багато злочинів трапляється на вулицях?

– З початку року зареєстровано 12 кримінальних правопорушень, які вчинені у громадських місцях. Цей показник практично ідентичний ситуації у 2016 році. Проте варто відзначити, що на вулицях, у парках та скверах злочинність знизилася майже в 2 рази.

– Як багато справ з початку року вже направлені до суду?

– Протягом вказаного періоду слідчими Великоберезнянського відділення поліції 136 проваджень направлено до суду. Цей показник виріс на 68%. Покращилася робота в напрямку справ, де злочин вчинений групою осіб, так, цього року до суду направлено 23 такі справи проти 4 у 2016 році. 

– Яка ситуація з особливо тяжкими злочинами проти життя та здоров’я людини, такими як вбивство, або побиття, які мали летальні наслідки?

– В Єдиному реєстрі досудових розслідувань Великоберезнянського  відділення поліції за 9 місяців зареєстровано 72 тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушення. За три квартали цього року 38 кримінальних правопорушень вже направлено до суду з обвинувальним актом. Більше трьох десятків  кримінальних проваджень закрито за п.1,2 ч.1 ст.284 КПК України, тобто доведено, що смерті громадян настали природнім шляхом. Варто наголосити, що розкрито всі три вбивства, що сталися на території району, та тяжкі тілесні ушкодження, що призвели до смерті.

– Чи збільшилася кількість майнових та насильницько-корисливих злочинів?

– На сьогодні злочини проти власності становлять майже половину з усіх зареєстрованих – 42,9%. Їх кількість у порівнянні з минулим роком не зросла, але розкрито майже в три рази більше таких злочинів. Останнім часом предметом посягання на рівні з викраденням грошей, ювелірних виробів, комп'ютерної техніки та мобільних телефонів стали і крадіжки з транспортних засобів та телефонних телекомунікацій.

Цього року на території обслуговування Великоберезнянського відділення поліції зареєстровано один факт незаконного заволодіння транспортним засобом. Досудове розслідування за фактом угону вже закінчено, кримінальне провадження направлено до суду з обвинувальним актом.

Щодо насильницько-корисливих злочинів, то, на щастя, на території району розбоїв не було. Обидва грабежі, які мали місце, розкриті, справи направлено до суду.

– Особлива увага щодо розшуку людей, звісно, приділяється питанню зникнення неповнолітніх, скільки разів на території району зникали діти?

– За 9 місяців родичі заявляли про зникнення 5 неповнолітніх, всіх їх знайшли одразу. Був навіть випадок, коли у квітні жителька райцентру повідомила, що двоє її дітей 16-ти та 18-ти років зникли, співробітники поліції з’ясували, що потяг, яким їхали підлітки, був затриманий через ремонтні роботи.

– Наскільки серйозно стоїть в районі проблема наркозлочинності?

– За 9 місяців поточного року співробітниками Великоберезнянського відділення поліції внесено 4 кримінальні правопорушення, пов’язані з незаконним обігом наркотиків. За трьома – досудове розслідування вже завершено. З незаконного обігу вилучено 1 кілограм 804 грами наркотичних засобів.

– Як на території району проводиться протидія незаконній вирубці лісів?

– За 9 місяців 2017 року до ЄРДР Великоберезнянського відділення поліції внесено відомості по 9 кримінальних правопорушеннях, пов'язаних з незаконною вирубкою лісу. По 1 кримінальному провадженні  досудове розслідування закінчено та провадження з обвинувальним актом направлені до суду. По 5 провадженнях цієї категорії тривають слідчі дії, 3 кримінальні провадження закриті.

– Які основні напрямки профілактичної роботи в районі можете відзначити?

– На території Великоберезнянського району протягом 9 місяців 2017 року проводились оперативно-профілактичні операції: «Розшук», «Мігрант», «Мак» та «Літо», місячники безпеки дорожнього руху та добровільної здачі зброї. В розрізі відпрацювань та цільових операцій працівниками відділення протягом дев'яти місяців 2017 року складено 1257 адміністративних протоколів проти 424 адмінпротоколів у 2016 році.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області

 

09 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів