В Ужгороді розглядають можливість створення рекреаційно-оздоровчого, спортивного центру на геотермальних джерелах

В Ужгороді розглядають можливість створення рекреаційно-оздоровчого, спортивного центру на геотермальних джерелах
Сьогодні відбулася чергова зустріч народного депутата України, чемпіона світу та Європи з плавання, голови Міжфракційного депутатського об’єднання «Здорова нація», заступника голови Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму. Верховної Ради Дениса Силантьєва з керівництвом Ужгородської міської ради щодо можливостей реалізації інвестиційного проекту «Будівництво рекреаційно-оздоровчого, спортивного та розважального центру на геотермальних джерелах Ужгорода».

 

Міський голова Богдан Андріїв наголосив, що в Україні зараз немає належного сучасного водного комплексу для тренувань плавців, які захищають честь нашої країни. Водно-спортивний комплекс надзвичайно потрібен Ужгороду – щоб була можливість займатися спортсменам, підтримувати здоровий спосіб життя жителям та гостям міста та поліпшення рекреаційної привабливості міста і Закарпаття загалом. Міська влада зацікавлена в реалізації цього проекту і готова зробити все залежне. Попередня розрахункова вартість такого об’єкту – близько 300 мільйонів гривень, що абсолютно не реально для фінансових можливостей Ужгорода. І навіть підготовка проектно-кошторисної документації, її державна експертиза, без чого немає шансів претендувати на державне фінансування, залучення фондів, коштуватиме 4-5 мільйонів гривень, а за таку суму можна повністю вирішити якісь з інфраструктурних проблем міста. Тому наразі прийнято тільки рішення сесії міської ради про дозвіл на підготовку проекту відведення земельної ділянки. Очікується також встановлення охоронної зони Ужа, адже комплекс планується розмістити поблизу Боздоського парку і річки, а цей документ наразі перебуває на розгляді у Міністерстві екології та природних ресурсів України. Коли така зона буде встановлена, можна буде переходити до розробки детального плану території.

Денис Силантьєв зазначив, що спорудження комплексу має значення не лише для розвитку спорту, підтримки здоров’я, це – ще й важлива складова соціально-економічного розвитку держави. Тим більше, що в населення дуже великі проблеми зі здоров’ям і потрібно вкладати гроші не лише в медичну допомогу, а й у профілактику захворюваності. Тому він, зі свого боку, і надалі допомагатиме Ужгороду реалізувати проект створення водно-спортивного комплексу.

Голова Федерації водних видів спорту Закарпаття Роберт Левицький навів приклад, що лише за наслідками цьогорічного Чемпіонату світу з водних видів спорту у Будапешті спрогнозували подальше збільшення кількості туристів на 40%.

За результатами сьогоднішньої зустрічі домовилися про 2 листи, які скерує міська влада Ужгорода на центральні органи влади у Київ, активізацію робочої групи з реалізації проекту, визначення покрокового плану дій. Денис Силантьєв також пообіцяв звернутися за підтримкою до депутатів, поцікавитися в Мінекології, Фонді регіонального розвитку та інших центральних структурах, що можна зробити для реалізації проекту ужгородського геотермального комплексу.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міськради

 

09 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів