Закарпатські студенти спілкувалися із захисниками Вітчизни

Закарпатські студенти спілкувалися із захисниками Вітчизни
Минулого тижня студенти I–IV курсів факультету суспільних наук поспілкувалися з бійцями 15-го окремого гірськопіхотного батальйону. Ініціатором зустрічі, приуроченої до близького вже свята – Дня захисника України (14 жовтня), став заступник декана підрозділу, доцент Володимир Гиря.

 

Пан Володимир нагадав, що зустрічі з військовослужбовцями на факультеті відбувалися неодноразово, і щоразу студенти з великою зацікавленістю й захопленням слухають історії з життя людей, що стоять на сторожі нашого миру і спокою.

Володимир Гиря

Відтак до слова запросили старшину 15 гірськопіхотного батальйону (імен на побажання гостей не називаємо. – Авт.). Військовик коротко розповів про себе, навчання і службу у Збройних силах України. Чоловік, що не раз бачив смерть у вічі й знає життя в зоні бойових дій не з переказів, говорив щиро, навіть жартував, переказував кумедні історії.

Відтак молодь мала змогу поставити бійцю питання. Звичайно ж, поцікавилися його думкою про можливий час завершення бойових дій. Старшина відповів без великого оптимізму: «Війна йтиме ще довго. А коли закінчиться, люди оговтуватимуться від неї значно довше. Не вдасться забути обстріли, десятки – сотні смертей…». Тамтешнє населення роками пам’ятатиме, як по рідних домівках били танки, гради, міномети.

Запитували й про те, чи справді війна є такою, як її показують у ЗМІ? Боєць зізнався, що випадало читати газети, онлайн-видання, які часом перекручують інформацію, подаючи неправдиві факти. Очевидно, щоб люди ще більше лякалися й хвилювалися.

Відзначив військовослужбовець і те, що нині й чимало жінок добровільно йде на військову службу.

Наприкінці додав, що причин дуже хвилюватися з приводу ситуації на Донбасі не бачить: тепер усе значно краще, ніж було, наприклад, 2014-го, коли все тільки починалося.

Насправді запитань пролунало ще багато, і наш герой на кожне з них відповідав щиро й розлого, подекуди жартував, але жодного разу не поскаржився на те, що важко. Спілкуватися з такою людиною виявилося надзвичайно цікаво. І хлопці, і дівчата захоплено слухали про все, що розповідав старшина.

Учасники турніру

Наприкінці  зустрічі Володимир Гиря побажав гостеві доброго здоров’я, якнайскорішого миру і нових цікавих зустрічей. А студенти, своєю чергою, подякували за те, що хлопці погодилися на розмову, та вручили їм смачні подарунки.

Окрім того, у спорткомплексі «Буревісник» відбувся товариський турнір з волейболу між командами фізичного факультету УжНУ, факультету суспільних наук та бійцями 15 окремого гірськопіхотного батальйону. Партії видалися короткими, але напруженими й насиченими. А в підсумку перемогла, звичайно ж, дружба.

Кароліна Бучковська

Медіацентр УжНУ

 

10 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів