На Закарпатті будується найбільша сонячна електростанція у Західній Україні

На Закарпатті будується найбільша сонячна електростанція у Західній Україні
Ідеї розвитку чистої енергії з відновлюваних джерел (ВДЕ) на сьогодні впроваджуються у всіх розвинутих країнах планети. Світ зростаючими темпами переходить від ТЕС та АЕС до станцій, що працюють на енергії сонця, води та вітру.

 

Прикордонне Закарпаття, що межує з 4 країнами ЄС, завжди тяжіло до новаторства західних сусідів. Саме тому, область славиться й цікавими проектами у галузі альтернативної енергетики. Та наймасштабнішим проектом у цій галузі стало будівництво сонячної електростанції СЕ-3, яка розташована між містами Ужгород та Чоп, у селі Тийглаш.

Ця станція розміщується на площі у 35 га та, завдяки потужності у 21,5 МВт, вироблятиме понад 25 млн кВт.год в рік:

«Наразі завершено 8-му чергу (усього – 10, - ред.) будівництва об’єкту і вже сьогодні тут встановлено понад 67 тис. сонячних панелей, які забезпечують потужність у 21,14 МВт. В загальному ж  тут буде встановлено понад 79 тис. сонячних панелей, на яких під дією сонячного світла вироблятиметься екологічно чиста електрична енергія», - розповідає Сергій Ковач, Генеральний директор групи «РЕНЕР».

До слова, досі найбільшою сонячною електростанцією у Західній Україні була Ірлявська сонячна електростанція групи РЕНЕР, що розміщена неподалік смт Середнього (Ужгородський район) та має встановлену потужність майже 10 МВт (41562 модулів). 

Завершення будівництва станції СЕ-3 плануэться на початку наступного року. Та вже сьогодні вона виглядає вражаюче.

rener.com.ua

 

10 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Анатолій 2017-10-10 / 17:20:37

    Лише скорумпована місцева влада могла видати дозвіл на будівництво СЕ,на рівнинних родючих землях.Чому в розвинутих державах Европи заборонено будувати СЕ на землях сільгосп призначеня.Можливе будівницто на схилах,дахах будинків і великих підприємств.Таке будівництво дотоване з фондів розвитку регіона.Інтересно кому піде маржа з прибутку продажу виробленої енергії?

  2. йосиф 2017-10-10 / 14:03:42

    а ви кажете що нич ся не робить в Україні!