Закарпатська поліція виявила та зареєструвала майже сім десятків фактів незаконного обігу зброї та боєприпасів

Закарпатська поліція виявила та зареєструвала майже сім десятків фактів незаконного обігу зброї та боєприпасів
Під час спецоперації правоохоронці провели у регіоні ряд заходів, у ході яких вилучили у закарпатців кримінальний арсенал.

 

За місяць проведення спецоперації «Зброя та вибухівка» на Закарпатті працівники поліції вилучили з незаконнного обігу 10 гранат, 4 карабіни, 2 пістолети, обріз, 954 набої, саморобну зброю, РПГ, кулемет, револьвер, 2 кг пороху, 2 запали до гранат та 3 підривники.

З 6 вересня по 6 жовтня на території Закарпатської області, як і на решті території України,  поліція проводила практичний етап операції «Зброя та вибухівка». У рамках профілактичних заходів, поліція виявила та зареєструвала 69 фактів, пов’язаних з незаконним обігом зброї та боєприпасів.

Найбільше таких випадків зафіксовано в Ужгороді – 11 та Мукачеві – 7. За виявленими фактами особам повідомили про підозру у вчиненні правопорушення за статтею 263 Кримінального кодексу України, тобто, Незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами.

Під час спецоперації, правоохоронці провели ряд заходів, у ході яких вилучили у закарпатців кримінальний арсенал. Зокрема, на продажі гранати «РГД-5» та набоїв до автомату, поліція затримала пенсіонера з Мукачева. Дідусь намагався збути боєприпаси за 2600 гривень. За даним фактом триває слідство. Речові докази вилучили та направили на експертизу.

Під час обшуку у помешканні жителя села Богдан, що на Рахівщині, поліція розшукала у гаражному приміщенні бойовий пістолет з 9-ма набоями. На зброю у чоловіка не було дозвільної документації. Пістолет вилучили у порядку статті 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами).

В рамках операції працівники поліції перевірили 5660 власників зброї і за результатами цієї роботи притягнуто до адміністративної відповідальності 162 особи. За цей період до поліції Закарпаття громадяни добровільно здали 22 одиниці вогнпальної зброї.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

10 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів