Колекція музею під відкритим небом на Ужгородщині з кожним роком зростає

Колекція музею під відкритим небом на Ужгородщині з кожним роком зростає
Основою для створення музею під відкритими небом в Ужгородському держлісгоспі послужили зразки мінералів, гірських порід та мінералів Карпат, скам’янілих решток тварин і рослин, зібраних працівниками державної лісової охорони протягом останніх років.

 

Значну допомогу в зборі зразків, особливо рудних мінералів надали близькі друзі-геологи та викладачі УжНУ, що працювали в різних регіонах України та учні Кам’яницького шкільного лісництва.

Колекція щорічно поповнюється і так днями в Ужгородському держлісгоспі працівники державної лісової охорони презентували експонати із нових надходжень. До минулих експонатів, таких як кварцит, різновиди кварцу, вугілля, сланці і навіть граніт, цьогоріч добавилися фосфорит, лимоніт, кристал кварцу та аргіліт.

Тепер в Ужгородському держлісгоспі є зразки з Поділля, Карпат, Донбасу, Полісся та інших регіонів України, а також з Криму тощо. Колекція існує починаючи з 2013 р. осені того ж року під час святкування Дня працівника лісу в Ужгородському лісгоспі було презентовано чергову навчально-пізнавальну стежку «Гірські породи та мінерали Карпат». І ця стежка уже вдвічі поповнилася колекцією порівняно рідкісних і оригінальних зразків гірських порід.

Джерело: Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

10 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів