Закарпатець Жаба: Головні завдання поліції - боротьба зі злочинністю та забезпечення громадського порядку

Закарпатець Жаба: Головні завдання поліції - боротьба зі злочинністю та забезпечення громадського порядку
Начальник Міжгірського відділення поліції, майор поліції Віталій Жаба розповів про криміногенну ситуацію в районі, боротьбу з правопорушниками та підбив підсумки роботи за 9 місяців.

 

Правоохоронець наголосив, що боротьба зі злочинністю, забезпечення громадського порядку – це головні завдання поліції.

– Як ви загалом оцінюєте роботу Міжгірського відділення поліції з початку року?

– Насамперед хочеться відзначити, що особливо тяжких злочинів на території району вдалося уникнути. Проте за дев’ять місяців поточного року в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Міжгірського відділення зареєстровано 2422 заяв і повідомлень громадян. Тобто в середньому за добу в черговій частині відділення поліції приймалось і реєструвалося 9 повідомлень.

Слід зауважити, що всього в слідчому відділі Міжгірського ВП Хустського відділу поліції знаходилося 250 кримінальних проваджень, що на 1,6 відсотків менше, ніж торік. Працівниками відділення протягом звітного періоду вже розкрито 160 злочинів кримінальної спрямованості, оголошено в розшук 7 злочинців та 7 осіб, які пропали безвісті.

– Які переваги отримало відділення після того, як на Міжгірщині розпочали роботу групи реагування патрульної поліції?

– В Міжгірському відділенні поліції створено чотири сектори реагування патрульної поліції. Станом на сьогоднішній день їх роботу організовано по 8 працівників на добу. В кожному із секторів функціонують дві групи реагування патрульної поліції, по 2 працівники в кожній, та ті поліцейські, які обслуговують стаціонарний пост поліції «Сойми».

Одна ГРПП здійснює патрулювання території за Синевирським напрямком, котрий включає в себе 4 населені пункти. Загальна протяжність маршруту їх патрулювання становить 45 кілометрів. Друга група ГРПП –  Воловецький напрям, а це 14 населених пунктів із загальною протяжністю маршруту патрулювання 110 кілометрів. Ще одна – Івано-Франківський напрям, який включає 10 населених пунктів та загальну протяжність маршруту патрулювання в 95 кілометрів.

За 9 місяців працівниками ГРПП Міжгірського відділення поліції за порушення правил дорожнього руху було складено 96 протоколів про адміністративне правопорушення та винесено 515 постанов. Ці працівники наклали стягнення у вигляді штрафу відносно 367 громадян на загальну суму 51 578 гривень, з яких станом на жовтень вже сплачено 38 845 гривень. Також за звітний період групами реагування патрульної поліції було виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 130 ч.1 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння) 48 осіб.

– А яка ситуація в районі щодо аварійності на дорогах?

– За 9 місяців поточного року на території обслуговування відділення трапилося 9 аварій, з яких одна мала смертельні наслідки.

– Яку профілактичну роботу проводять працівники поліції на Міжгірщині?

– На профілактичних обліках у Міжгірському відділенні поліції перебувають 165 осіб, з яких 34 – раніше судимих, 71 – сімейні дебошири, 46 – особи, які умовно засуджені, тощо.

– Як поліція співпрацює з місцевою владою?

– Працівники поліції тісно співпрацюють з органами місцевого самоврядування, постійно проводяться роботи щодо профілактики правопорушень, особливо серед неповнолітніх. Правоохоронці неодноразово організовували зустрічі в навчальних закладах, де учнів інформували про види відповідальності за вчинення правопорушень. Робота направлена на те, щоб максимально збільшити довіру населення до поліції. Особливо важливо, щоб місцева влада та мешканці були небайдужими до тих протиправних дій, свідками яких стають.

На закінчення хочеться декілька слів сказати про очолюваний мною колектив, де трудяться чудові спеціалісти, які весь свій час і сили віддають роботі і готові працювати задля забезпечення правопорядку в районі.

Джерело: Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

10 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів