Студенти юрфаку Ужну проводять практичні нестандартно – цього разу в Ужгородській міськраді

Студенти юрфаку Ужну проводять практичні нестандартно – цього разу в Ужгородській міськраді
Заняття виявилося змістовним, пізнавальним і запам’ятається учасникам доброзичливою атмосферою

 

Понеділок. Початок тижня. У цей день студенти, мабуть, особливо невиспані, лінькуваті й роздратовані. Просто б поспати довше в теплому ліжечку й нікуди не виходити. Робити нічого не хочеться. Ще й погода за вікном не надто надихає до справ… Але не для студентів юрфаку: у них сьогодні незвичне практичне заняття – в Ужгородській міській раді. Чому саме такий семінар та яку користь він принесе молоді – розповім далі.
 

«Це практичне заняття проводимо спільно з Наталією Шелевер, яка викладає у студентів «Муніципальне право». У нас збіглися теми, то вирішили влаштувати семінар разом і, сподіваємося, з користю. Вважаємо, що студентам буде цікаво подивитися, де і як працюють наші депутати. Для цього запланували відвідати міськраду», – розповідає доцент кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права Василь Тимчак.

Із завданням розібралися. Аж ось і студенти надійшли. Стали біля входу, де нас уже чекав Василь Гомонай – заступник міського голови. Василь Васильович повідав, що збираються розповісти й показати юристам. А план такий: провести правників у сесійну залу, де засідають депутати, голосують, ухвалюючи рішення; розповісти про специфіку роботи міськради й дати студентам можливість відчути себе справжніми депутатами чи навіть головою міста.

Зізнаюся, у такому місці й оточенні я вперше. Думала, що геть нічого не розумітиму, адже поряд третій курс юристів, які, напевно, вже досить багато знають про специфіку роботи таких установ. Але все виявилося значно простіше й веселіше.

Олеся Шевчук

На зустріч із майбутніми юристами прийшла начальник відділу роботи з депутатами Олеся Шевчук, яка  коротко ознайомила присутніх із особливостями діяльності Ужгородської міської ради. Розповіла, скільки фракцій та комісій у раді, як відбуваються сесії. Зауважила, що всі ухвалені рішення оприлюднені на офіційному сайті, всяк охочий може переглянути їх і протоколи засідань депутатів.

Андріана Сушко

Познайомитися зі студентами прийшла й секретар ради Андріана Сушко, яка теж додала дещо про специфіку роботи цього представницького органу. Зокрема розповіла, про пластикові картки, за допомогою яких депутатам зручно реєструватися та голосувати.

А що ж студенти? Звісно ж, вони перетворилися на серйозних «депутатів», яким належить вирішити «важливе» питання. ?

Загалом зустріч виявилася змістовною, пізнавальною й запам’ятається учасникам доброзичливою атмосферою.

Владимира Осійська

«Було цікаво. Ніколи не думала, що сидітиму в сесійній залі й навіть матиму змогу бодай трохи відчути себе депутатом. Пізнавальною стала інформація про те, як відбуваються сесії, голосування. У цілому я задоволена такою формою практичних – вони дають нам змогу проявити себе, а не тільки готувати й розказувати теоретичні питання. Тобто почерпнула для себе з сьогоднішньої зустрічі багато нового», – ділиться враженнями про заняття третьокурсниця Владимира Осійська.

Іван Змерега

«Чесно, було круто. Не очікував, що такі зустрічі можуть мені сподобатися. Дізнався, як працює міська рада. Особливо зацікавила розповідь про пластикові картки, якими депутати голосують. Це ж як у Верховній Раді (хоч я там ще не був, але бачив у телевізорі ?)», – зізнається студент ІІІ курсу Іван Змерега.

Інші студенти також задоволені, що побували в установі, де збираються й працюють обрані громадою представники, адже мали змогу дізнатися багато нової інформації та дістати відповіді на запитання, які їх цікавлять.

Кароліна Бучковська, МедіаЦентр УжНУ

 

11 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів