Головний поліцейський "угорського" району Закарпаття звітує про зроблене з початку року

Головний поліцейський "угорського" району Закарпаття звітує про зроблене з початку року
Начальник Берегівського відділу поліції, полковник Євген Калитич розповів про роботу поліції району, ефективність якої неодноразово за цей рік привертала увагу громадськості.

 

Саме правоохоронці Берегівщині першими в області розкрили підпал авто та затримали браконьєра. Берегівська поліція входить у п’ятірку кращих в напрямку роботи з документування п’яних водіїв.

– Розкажіть, як часто взагалі в поліцію Берегівщини звертаються громадяни та скільки з цих повідомлень є реальними порушеннями чи навіть злочинами?

– За 9 місяців жителі Берегівського району зверталися до поліції доволі часто. В журналі єдиного обліку зафіксовано 3945 повідомлень. Звичайно, не всі вони стосувалися правопорушень, так, лише 758 внесені до ЄРДР, тобто вони містять однаки кримінального правопорушення і за ними розпочато слідство. Крім цього, у 292 випадках складено адмінпротоколи. В районі загалом було 139 злочинів, які можна вважати тяжкими.

– Як багато злочинів поліція Іршавщини розкриває?

Протягом року встановлено 145 осіб, яким оголошено підозру за 186 кримінальними провадженнями. З числа зареєстрованих правопорушень в поточному році слідство триває ще за 192 злочинами. З числа тяжких злочинів, які перебували в провадженні, 53 особам повідомлено про підозру за скоєння 57 протиправних дій. Зокрема, у звітному періоді зареєстровані два провадження за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, обидві справи уже скеровані до суду. Розкрито 58 крадіжок, з яких 5 – квартирні.

– Крадіжки майже у всіх районах складають значну частину від загальної кількості правопорушень. Чи профілактуєте такі види злочинів?

– Така робота ведеться в районі постійно. Співробітники Берегівського відділу поліції регулярно зустрічаються з особами, які повернулися з місць позбавлення волі. Дуже тісна співпраця налагоджена в цьому напрямку з відділом державного департаменту з питань виконання покарань. Загалом з початку року 74 злочини вчинили особи, які вже мали проблеми з законом. Часто ці люди з неблагополучних сімей, або просто опинилися в тяжких життєвих ситуаціях. Я веду до того, що профілактика діє, проте зовсім викорінити таку проблему поліція не може в жодній країні світу.

Важливим для профілактування злочинів є той фактор, що в місті працюють камери відеоспостереження і вони допомагають правоохоронцям здійснювати нагляд за громадським порядком у місті. Рівень вуличної злочинності в районі в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшився.

– В області завершилося кілька спецоперацій, таких як «Мак», «Зброя і вибухівка», розкажіть, яка ситуація в області з протидією обігу наркотиків і зброї?

– За фактами незаконного зберігання зброї працівники Берегівського відділу поліції закінчили 6 досудових розслудувань. Правоохоронці вилучили три одиниці нарізної зброї, 9 боєприпасів, був факт зберігання холодної зброї та обріза.

Працівники поліції ведуть активну боротьбу з розповсюдженням та вживанням нарковмісних речовин, так, за 9 місяців зареєстровано 21 кримінальне провадження, пов’язане з наркозлочинами, з яких 5 фактів – це збут нарковмісних  речовин. У звітному періоді зареєстровано одне провадження за контрабанду наркотичних засобів, 13 – за незаконні виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту. Також є провадження за вирощування снотворного маку та 5 справ про збут наркотиків.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

11 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів