У чинній та колишній столицях Закарпаття екскурсували учасники «Срібного мольберта»

У чинній та колишній столицях Закарпаття екскурсували учасники «Срібного мольберта»
В Ужгороді та Хусті.

 

У рамках Відкритого студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт» його учасники не тільки працюють над виконанням робіт, а й дізнаються нове про Закарпаття та його культурну спадщину. Напередодні, 10 жовтня, молоді художники мали екскурсію Ужгородом та Хустом із випускником УжНУ, істориком Владиславом Товтином та професором Федором Шандором.
 

Цьогоріч перше завдання конкурсу «Міський пейзаж» учасники «Срібного мольберта» виконують одразу у двох містах – чинній та колишній столицях Закарпаття. Аби допомогти учасникам обрати локацію, досвідчені екскурсоводи Владислав Товтин та Федір Шандор познайомили їх із Ужгородом та Хустом.

В Ужгороді Владислав Товтин повідав студентам історію міста, разом прогулялися його старовинними вуличками, оглянули головні пам’ятки архітектури, звертаючи увагу на деталі, пов’язані з різними видами мистецтва – міні-скульптурки, пам’ятники художникам, вишукані будівлі, музеї тощо.

Федір Шандор ознайомив молодих художників зі столицею Карпатської України, показав їм оленячу ферму та сироварню в околицях міста.

Деякі студенти беруть участь у конкурсі вдруге, а хтось тільки знайомиться із краєм.

Герго Банкуті розглядає будинок-музей Володимира Микити

Студент Угорського університету образотворчого мистецтва Герго Банкуті залишився в обласному центрі Закарпаття й радо ділиться враженнями:

«В Ужгороді, й загалом в Україні, я ніколи не був, тому все дуже цікаво. Тут навіть є такий самий пам’ятник Ігнатію Рошковичу, як у мене вдома, у Будапешті. Мені все перекладають, тож почуваюся комфортно. Учасники доброзичливі й приємні, загалом у мене не виникає труднощів у спілкуванні. Навіть попри те, що не всі володіють англійською, ми знаходимо спільну мову».

Після знайомства з цікавинками Закарпаття учасники беруться за пензлі – третього конкурсного дня малюють пейзаж.

Ксенія Шокіна, Медіацентр УжНУ
Фото надані оргкомітетом конкурсу «Срібний мольберт»

 

12 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів