Хрест на місці, де буде зведено український православний храм, освятили у горах Закарпаття

Хрест на місці, де буде зведено український православний храм, освятили у горах Закарпаття
У рахівському селі Лазещина.

 

У переддень свята Покрови Пресвятої Богородиці, 13 жовтня, духовенство Рахівського благочиння та священник-гість з Івано-Франківської єпархії протоієрей Володимир Стадник, на чолі з благочинним - протоієреєм Віктором Біланом у селі Лазещина взяли участь у проведенні мітингу та панахиди за полеглими борцями за волю України.

По завершенню офіційних заходів священнослужителі освятили хрест на місці майбутнього будівництва церкви на честь Покрови Пресвятої Богородиці.

Ця знаменна подія зібрала навколо святині численну громаду села, вчителів та учнів школи, підприємців; був присутній і сільський голова Іван Пранничук.

По завершенні освячення протоієрей Віктор Білан звернувся до усіх присутніх з щирими вітаннями від керуючого єпархією єпископа Варсонофія та наголосив про значенні Хреста Господнього у житті кожного християнина.

Не оминув рахівський благочинний у словах проповіді і захистників  України, які в різні часи і сьогодні віддали своє життя на полі бою, захищаючи свою Державу, віру та мову.

"Пам'ять своїх героїв та любов до України є виконанням другої Божої заповіді," - зазначив протоієрей Віктор.

Мітинг та освячення хреста під будівництво храму на честь Покрови Пресвятої Богородиці прикрасили щирі виступи влади, вчителів та патріотів України, повідомила прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ КП.

 
 

 

14 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів