Закарпатець Василь ніколи й не думав, що колись буде працювати у поліці

Закарпатець Василь ніколи й не думав, що колись буде працювати у поліці
Все життя мріяв бути вченим, однак, сьогодні він працює у поліції охорони Закарпаття...

 

Не так давно 14 жовтня в Україні стало Днем захисника Вітчизни. На жаль, такому рішенню Президента країни передували не найприємніші події: тисячі загиблих, анексія Криму, історично близькі побратими стали ворогами… Однак ці події продемонстрували неабияку силу української нації. Напередодні свята розповідаємо про поліцейського охорони Закарпаття Василя Лопойду - відвертого патріота, який свого часу побував у зоні АТО.

Василь Лопойда ніколи і не думав, що колись буде працювати у поліції. Все життя мріяв бути вченим, однак, сьогодні він працює у поліції охорони Закарпаття - так склалася його доля, і, певно, не дарма.

Саме він днями врятував життя самогубцю в Хусті. Чоловік зважився на стрибок зі вікна, однак поліцейський охорони, що тоді приїхав на виклик у спільному наряді поліції охорони та хустського райвідділу,не зміг спокійно спостерігати за тим, що відбувається. Поліцейський піднявся у квартиру до самогубці і вирішив з ним поговорити, а в результаті - врятував. Однак, як виявилось, для Василя це не єдиний подібний випадок за 10 років, під час яких він є правоохоронцем.

- Чесно кажучи, бувало різне… Затримували «домушників», рятували дівчат від хуліганів, заспокоювали бійки… Всього і не пригадаєш. Не так давно довелось рятувати жінку, яка тонула. Але це не геройство, це - обов’язок, - розповідає поліцейський охорони Василь Лопойда.

Пан Василь не охоче хизується своїми здобутками у роботі. Зате з гордістю розповідає про свою сім'ю та хобі.

- В мене найкраща дружина, найкращі діти - хлопчик та дівчинка, вони - найбільший мій здобуток у житті. Я намагаюся виховувати їх гідними громадянами держави. А ще в мене є хобі: я - бджоляр, тож якщо треба меду…, - посміхається правоохоронець.

Однак були і є у його житті ситуації, коли він приносив своїм рідним неабиякі хвилювання.

- Знаєте, кожного разу, коли він іде на зміну, я хвилююся, важко сплю, адже робота поліцейського – не легка. Однак, коли він пішов у зону антитерористичної операції - тоді я дійсно не спала… Так щеміла душа… Ой, навіть згадувати не хочу, - розповідає дружина поліцейського.

У 2014 році Василь Лопойда працював у райвідділі Хустської поліції. Тоді чоловіку і запропонували поїхати до АТО, а він одразу і погодився. Місяць перебував в Артемівську, якрах на різдвяні свята. Жінка не відпускала, але не послухав. За час, проведений там, чоловік, каже, що багато чого переосмислив.

- Я ніколи не знав, як живуть люди на Сході. Коли ми їхали туди, найбільше я боявся, що тутешні жителі нас не сприймуть, будуть вважати ворогами, а це б для мене було ударом. Однак, із перших днів я усвідомив, що від Заходу до Сходу в Україні живуть справжні патріоти, однодумці-українці. Жителі Донеччини спілкувались з нами, дякували, молились за мир разом з нами. Та й ми охоче допомагали жителям, коли вони цього потребували, - пригадує Василь Лопойда.

У День захисника Вітчизни чоловік бажає всім чоловікам хоробрості, а жінкам - терпіння. Він вірить у мирне небо над Україною вже у найближчий час і каже, що готовий будь-якої миті боронити Державу, водночас плекаючи надії, що такої ж думки дотримується кожен українець.

Управління поліції охорони в Закарпатській області

 

14 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів